Woede bij FC Utrecht: 'Het is gewoon een blunder'

Bij FC Utrecht waren de spelers na de 3-0 nederlaag bij PSV des duivels. Dat had alles te maken met de beslissing van de arbitrage om halverwege de eerste helft bij een 0-0 stand een doelpunt van Nacer Barazite af te keuren.

De assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel, maar daar was absoluut geen sprake van. 'We hebben een uitstekende eerste helft gespeeld, waarin we ook een reglementaire goal maken. Daar waren de jongens enorm teleurgesteld over in de rust. Dat was een heel bepalend moment, een heel doorslaggevend detail. Ik had meteen mijn bedenkingen en dat bleek terecht te zijn. Het is ontzettend vervelend dat het ons weer overkomt. Ze doen het niet met opzet, maar het is wel een duidelijke fout natuurlijk', zei trainer Erik ten Hag na afloop tegen FOX Sports.

Barazite sloot zich aan bij zijn coach. 'De boosheid was in de rust enorm, maar je weet dat je verder moet. Ik weet dat de grensrechter dit ook heel pijnlijk vindt, dat heeft hij ook gezegd toen we het veld weer betraden voor de tweede helft. Het is een blunder, maar verder werd er goed gefloten.' Aanvoerder Willem Janssen baalde als een stekker. 'Dit is niet de eerste keer bij ons dit seizoen en dat is doodzonde. Als je op zo'n moment op voorsprong kan komen, maakt dat een enorm verschil. Het liep enorm stroef bij PSV in de eerste helft.'

Ten Hag zocht de schuld van de nederlaag echter niet alleen bij de scheidsrechter. 'In de tweede helft geven we binnen twee minuten de wedstrijd uit handen. Dat is een bepaalde vorm van naïviteit en dat laat zien dat we nog een paar stappen moeten zetten om écht goed te worden.'