WK-vrouwen moeten wennen aan reizen

Reacties

Een dikke twee maanden voordat het WK begint, spelen de Oranje vrouwen hun voorlopig laatste twee oefeninterlands. Afgelopen maandag meldden de speelsters uit de Beneliga zich al, de buitenlandse sterren sluiten later aan.

WK-vrouwen moeten wennen aan reizen

Zaterdag staat een interland in en tegen IJsland op het programma, vier dagen later volgt opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal tegen Noorwegen. 'Niet zomaar', zegt trainer Roger Reijners tegen Voetbal International. 'Ik wil die meiden laten wennen aan het reizen tussen wedstrijden en alles wat daarbij komt kijken.'

In Canada wacht de equipe, die voor het eerst aanwezig is op een WK, na de eerste twee wedstrijden in Edmonton al een vier uur durende reis naar Montreal voor de waarschijnlijk beslissende wedstrijd tegen gastland Canada. Onder de geselecteerden is ook Anouk Hoogendijk. De Ajax-speelster is het afgelopen jaar op de bank terecht gekomen, maar mag desondanks hopen dat ze de komende week haar honderdste interland gaat spelen.

Hoogendijk valt regelmatig in en kwam tijdens het laatste toernooi in Cyprus weer aan een aantal optredens, waarbij ze in de laatste wedstrijd tegen Schotland zelfs verantwoordelijk was voor de enige Nederlandse treffer. PSV-speelster Marian van Erp werd ook geselecteerd en kan als enige speelster haar debuut maken tijdens de korte trip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.