WK-topscorer aller tijden Klose stopt als international

Reacties

Miroslav Klose stopt zijn carrière als international op zijn hoogtepunt. Na het veroveren van de wereldtitel vindt hij het genoeg geweest. De 36-jarige spits van Lazio speelde 137 interlands voor het nationale elftal, waarin hij 71 doelpunten maakte.

WK-topscorer aller tijden Klose stopt als international

Met zijn doelpuntenproductie voor het nationale elftal schoot hij het record van Gerd Müller uit de boeken. Der Bomber kwam in Die Nationalelf tot 68 treffers en was daarmee bijna veertig jaar recordhouder, totdat Klose op 6 juni tegen Armenië zijn 69ste doelpunt maakte. Slechts vijf spelers, waaronder Pelé en Ferenc Puskás, scoorden vaker voor hun nationale team.

Op het WK voegde Klose nog twee treffers toe aan zijn imposante doelpuntentotaal voor Duitsland, waarmee hij en passant nog een andere titel veroverde. Hij werd WK-topscorer aller tijden met zestien goals, één meer dan de Braziliaan Ronaldo. Hij deed dat door op vier verschillende mondiale eindtoernooien doel te treffen, wat eerder slechts Pelé en Uwe Seeler presteerden.

De opmerkelijke prestaties van Klose in het nationale team leverden tot afgelopen zomer geen prijzen op, maar in Brazilië volgde alsnog de bekroning op zijn interlandloopbaan. Het doelpunt van Mario Götze, die inviel voor Klose, bezorgde Duitsland tegen Argentinië de wereldtitel. Na het behalen van dat succes zette ook aanvoerder Phillip Lahm een punt achter zijn interlandloopbaan.

Droom
'Met de wereldtitel in Brazilië werd een kinderdroom vervuld', verklaart Klose. 'Ik ben trots en gelukkig dat ik dit grote succes voor het Duitse voetbal mee mocht maken. Ik heb een schitterende tijd gehad en veel onvergetelijke momenten beleefd bij het nationale team.'

Bondscoach Joachim Löw had lovende woorden over voor Klose. 'Hij is een wereldster. Een van de beste spitsen in de historie van het voetbal. Ik heb zelden een speler gezien, die staat waar Klose voor staat: bescheidenheid, Fair Play, professionaliteit, betrouwbaarheid en teamgeest.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.