WK-mascotte bekend, Mourinho nooit 'close' met Abramovich

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

WK-mascotte bekend, Mourinho nooit 'close' met Abramovich

• Tijdens een bijna avondvullende show op de Russische televisie is vrijdagavond de WK 2018-mascotte bekendgemaakt. 'Zabivaka de Wolf' sleepte ruim de helft van de stemmen binnen en troefde daarmee de andere finalisten 'Cat' en 'Tiger' af. 'Zabivaka de Wolf' is een creatie van de jonge, talentvolle Russische ontwerpster Ekaterina Bocharova. Bij de bookmakers was er geen duidelijke favoriet bij de verkiezing voor een van gezichten van de mondiale eindronde in Rusland.

De drie kandidaten overleefden een spannende voorronde met meer dan honderd inzendingen. Nooit eerder werd de verkiezing voor een WK-mascotte zo groots opgezet. De Braziliaan Ronaldo was een van de gasten tijdens de uitzending.

'Als ik zijn huis bezocht, was het voor een vergadering. We deelden niets persoonlijks. Meneer Abramovich en ik waren niet bevriend, misschien wel omdat ik te veel respect had voor zijn status als eigenaar. We waren niet close.'
• In aanloop naar zijn comeback op Stamford Bridge van zondag doet Manchester United-manager José Mourinho een boekje open over zijn relatie met Chelsea-baas Roman Abramovich, de man die hem twee keer ontsloeg. (Sky Sports)

• Precies veertien jaar geleden begon de bouw van de Allianz Arena, waar Bayern München sinds 2005 zijn thuiswedstrijden speelt. PSV verloor er woensdag nog met 4-1 in de Champions League.

Joe Cole verdient tegenwoordig zijn brood bij het Amerikaanse Tampa Bay Rowdies. De 34-jarige middenvelder kan nog altijd heerlijk van afstand schieten.

'Het uitvallen van Cristiano Ronaldo speelde Portugal in de kaart. De spelers voelden minder stress, terwijl de Fransen het gevoel hadden dat het nu móest gebeuren. Ronaldo's blessure brak Frankrijk op.'
• Volgens Éric Abidal dankt Portugal de zege op Frankrijk in de EK-finale aan de kwetsuur van Ronaldo, die al vroeg het strijdtoneel in het Stade de France moest verlaten. (Grup 14)

Victor Moses is een van de revelaties in dit Premier League-seizoen. Chelsea-manager Antonio Conte maakt maar wat graag gebruik van de diensten van de 25-jarige Nigeriaan. José Mourinho keek nauwelijks naar Moses om. 'Hij sprak nooit met me op de club. Ik herinner me dat hij me een paar keer belde toen ik was verhuurd. Hij had kennelijk zijn eigen voorkeuren', aldus Moses in gesprek met ESPN. Zondag stuit de Nigeriaan met Chelsea op Mourinho's nieuwe club Manchester United.

• Napoli-spits Arek Milik heeft in zijn revalidatie een steuntje in de rug gekregen van niemand minder dan Diego Maradona. 'Je hebt me veel geholpen.'

'Ik heb eerst nog stage gelopen bij Sparta. Maar die boden me een onkostenvergoeding en een ov-jaarkaart, dus toen ben ik bij Noordwijk gebleven. Een week later kwam Ajax...'
Edwin van der Sar vertelt aan FOX Sports waarom hij zijn profloopbaan in Amsterdam en niet in Rotterdam is begonnen.

• Gestopt is gestopt. Hoeveel geld er ook wordt geboden, Vicente Del Bosque kan niet op andere gedachten worden gebracht. 'Ik kan bevestigen dat ik uit China een aanbieding heb gekregen van tien miljoen euro, maar ik weet niet of het een club of de nationale ploeg was. Om eerlijk te zijn, ik heb er ook geen aandacht aan besteed', zei hij in het radioprogramma El Partidazo.

• Ooit stonden Patrice Evra en Luis Suárez recht tegenover elkaar. Tijd heelt blijkbaar veel wonden, want de Fransman heeft jaren later niets dan lof voor de man die hij in 2011 beschuldigde van racisme. 'Op mijn Instagram-account is alleen plaats voor liefde, en nooit voor haat. Luis, je bent een fantastische speler en de beste nummer 9. Gefeliciteerd, ik hou van je spel.'

• De Thaise voetbalfans moeten zich op 15 november inhouden als hun helden in het WK-kwalificatieduel met Australië scoren. Op last van de autoriteiten is een juichverbod ingesteld, terwijl ook aanmoedigingen uit den boze zijn. Bovendien is een er een streng kledingvoorschrift ingesteld. De maatregelen zijn genomen vanwege de rouwperiode na het overlijden van koning Bhumibol. De Thaise bond, die de nationale competitie drie duels voor het einde heeft gestopt, had tevergeefs gevraagd om de wedstrijd op neutraal terrein af te werken.

• Je zal maar als Engelsman alles hebben geregeld om na vijf jaar weer een wedstrijd van De Graafschap te bezoeken, en dan aangekomen in Doetinchem te moeten constateren dat - alle goede voorbereidingen ten spijt - De Vijverberg gesloten blijft voor je. Dat is Scott Fitzgerald overkomen. Omdat het duel op last van de KNVB zonder publiek moet worden gespeeld, is de Engelsman niet welkom. De Graafschap probeerde voor hem nog iets te regelen, maar een verzoek bereikte het bondskantoor niet. Waarschijnlijk had de KNVB het ook afgewezen. Fitzgerald moet met zijn vrienden uit de Achterhoek het duel voor de tv volgen.

'Hij heeft toestemming van zijn artsen om zijn beroep weer op te pakken en hij zal met zijn herstel gaan beginnen.'
• Eintracht Frankfurt-trainer Niko Kovac deelde tijdens een persconferentie het mooie nieuws over Marco Russ. Bij de 31-jarige verdediger werd in mei teelbalkanker geconstateerd. Nu is hij schoon verklaard.

'We willen geen tien-, elfjarigen naar München halen zoals de Engelsen het doen. Je kan dat in sommige gevallen kidnapping noemen.'
• Bayern-bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge hekelt de transferpolitiek van Engelse clubs, die spelers al op zeer jonge leeftijd weghalen. (Bayern-Magazin)

• In huize Praet is de was en de strijk de komende week voor de heer des huizes. De Belgische middenvelder van Sampdoria Dennis Praet heeft zich die taken toebedeeld als straf voor het seksistische waslabel in zijn kledingmerk ZEB. De als grap bedoelde tekst – Dirty laudry keeps women busy – viel namelijk niet overal in goede aarde.

• Een dag na het positieve besluit in de gemeenteraad van Waalwijk is er niet voor iedereen bij de Brabantse Eerstedivisionist tijd om langer in bed te genieten van dat goede nieuws. We denken overigens niet dat RKC-directeur Remco Oversier de (on)gelukkige is.

Sam Allardyce heeft zich donderdag voor het eerst in een stadion laten zien na zijn oneervolle afscheid als bondscoach van Engeland. Hij werd gespot op de tribunes van Old Trafford in het gezelschap van Sir Alex Ferguson bij Manchester United – Fenerbahçe (4-1). Naar verluidt is Allardyce binnenkort weer langs de zijlijn te zien als manager van Sunderland, de club die hij verliet om bondscoach te worden.

• De aanhang van Maccabi Tel Aviv maakte van de gelegenheid gebruik om voor het Europa League-duel met AZ hun Ajax-vrienden te ontmoeten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.