WK-kwalificatiereeks gaat verder met kraker in poule Oranje

Reacties

De Europese WK-kwalificatiereeks krijgt vrijdagavond een vervolg met de eerste wedstrijden uit de vierde speelronde. Voor het Nederlands elftal is het duel tussen Frankrijk en Zweden uiterst interessant.

WK-kwalificatiereeks gaat verder met kraker in poule Oranje

Die landen gaan namelijk aan de leiding in Groep A. Zowel Zweden als Frankrijk heeft na drie duels zeven punten. Oranje, dat zondag in actie komt in en tegen Luxemburg (aftrap 18.00 uur), volgt op een derde plaats met een achterstand van drie punten. Het Stade de France is het decor voor het duel tussen de nummer een en twee in de kwalificatiepoule van het Nederlands elftal.

Stand Groep A
Frankrijk 3-7 (5-1)
Zweden 3-7 (5-1)
Nederland 3-4 (5-3)
Bulgarije 3-3 (5-10)
Wit-Rusland 3-2 (2-5)
Luxemburg 3-1 (4-6)

Wembley is het strijdtoneel voor het andere aansprekende affiche van de vrijdagavond. Daar treft Engeland zijn rivaal Schotland. De Engelsen gaan met zeven punten na drie wedstrijden aan de leiding in Groep F, waarin Schotland het voorlopig met plaats vier moet doen. Het WK-kwalificatieduel lijkt voor Gareth Southgate de ideale gelegenheid zijn gooi naar het bondscoachschap kracht bij te zetten. Voorlopig is de oud-verdediger nog interim-bondscoach.

Duitsland treft met San Marino een voetbaldreumes. De vraag is niet of Die Mannschaft gaat winnen, maar hoe hoog de score gaat oplopen. Het moet de vierde achtereenvolgende zege in de WK-kwalificatiecampagne worden voor Duitsland, dat zo afstevent op een ticket voor het toernooi in Rusland.

Programma WK-kwalificatie vrijdagavond
Groep Wedstrijd Tijdstip
E Armenië - Montenegro 18.00 uur
A Frankrijk - Zweden 20.45 uur
C Tjsechië - Noorwegen 20.45 uur
C Noord-Ierland - Azerbeidzjan 20.45 uur
C San Marino - Duitsland 20.45 uur
E Denemarken - Kazachstan 20.45 uur
E Roemenië - Polen 20.45 uur
F Engeland - Schotland 20.45 uur
F Malta - Slovenië 20.45 uur
F Slowakije - Litouwen 20.45 uur
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.