WK-kwalificatiegroep 3: WK bijna uit zicht voor Beenhakker

Tsjechië heeft met 6-0 gewonnen van San Marino. Grote man was Milan Baros die vier treffers voor zijn rekening nam. Polen verloor weer en Slowakije is hard op weg naar Zuid-Afrika.

WK-kwalificatiegroep 3: WK bijna uit zicht voor Beenhakker

Tsjechië-San Marino 7-0Tsjechië moest winnen van San Marino om kans te blijven maken op deelname aan het WK in Zuid-Afrika. De ploeg kent tot dusver een teleurstellende kwalificatiecampagne en werkte tegen de dwergstaat aan zijn zelfvertrouwen. De meest opvallende speler die aan de aftrap verscheen was Rosicky. De middenvelder van Arsenal speelde voor het eerst sinds negentien maanden weer een officiële wedstrijd. Blikvanger in het duel was Milan Baros, de spits van Galatasaray maakte vier treffers. De overige doelpunten kwamen van Vaclav Sverkos (2) en Tomas Necid. Simone Bacciocchi van San Marino zag rood en Sverkos miste nog een strafschop.

Noord-Ierland-Slowakije 0-2Slowakije blijft op koers voor Zuid-Afrika. De ploeg, met FC Twente-aanvaller Miroslav Stoch aan de aftrap won zonder veel problemen het uitduel met Noord-Ierland. Na een kwartier opende Stanislav Sestak de score. In de 67ste minuut maakte Filip Holosko aan alle onzekerheid een einde toen hij de 2-0 binnenwerkte.

Slovenië-Polen 3-0De ploeg van Leo Beenhakker is de kluts kwijt. Tegen Slovenië had Polen niets in te brengen en moest met een 3-0 nederlaag naar huis. Zlatko Dedic, Milivoje Novakovic en Valter Birsa tekenden het vonnis over de Polen.

Slowakije moet ernstig in de fout in hun drie resterende wedstrijden om het WK niet te halen. Achter dat land is een boeiende strijd gaande. Slovenië volgt op vier punten en Noord-Ierland op vijf. Tsjechië en Polen, die beiden nog een wedstrijd meer op het programma hebben, zijn ook nog niet helemaal kansloos.

Bekijk hier al onze video's