WK-ganger Chili vreest maatregelen FIFA

De Chileense voetbalbond (ANFP) is in verlegenheid gebracht door de gang naar de rechtbank door de uit de hoogste divisie gedegradeerde club Rangers. 'De FIFA kan ons zelfs schorsen.'

WK-ganger Chili vreest maatregelen FIFA

Rangers kreeg tijdens de afgelopen competitie drie punten in mindering gebracht voor het tijdens een wedstrijd opstellen van te veel buitenlandse spelers. Mede door drie straf degradeerde de club rechtstreeks.

Via de rechtbank in Talca probeert Rangers de puntenaftrek ongedaan te maken en daardoor alsnog toegang te krijgen tot de promotie/degradatieduels. De rechter gebood de play-offs uit te stellen zolang er nog geen uitspraak is gedaan in de zaak, waarop de ANFP ook de besloot de duels in de halve finale om de landstitel uit te stellen.

'De hele voetbalwereld weet welke gevolgen deze zaak voor het Chileense voetbal kan hebben', aldus Harold Mayne-Nicholls, voorzitter van de ANFP. 'Wat Rangers heeft gedaan is verboden, de FIFA kan ons daardoor wereldwijd schorsen. Wij zullen proberen om Rangers ervan te overtuigen de zaak te laten rusten of ten minste erkende voetbalkanalen te gebruiken om beroep aan te tekenen.'

Mocht de FIFA overgaan tot strafmaatregelen dan zou dat in het ergste geval kunnen betekenen dat het Chileense voetbal wordt uitgesloten van internationale wedstrijden en toernooien. Een dergelijke ban komt op het slechtst denkbare tijdstip. Chili heeft zich namelijk voor het eerst sinds 1998 weer eens geplaatst voor de WK-eindronde, die volgende zomer wordt gehouden in Zuid-Afrika.

Bekijk hier al onze video's