WK-finale in Maracaña, Oranje terug in Nederland

Reacties

Het is zondag 13 juli. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

WK-finale in Maracaña, Oranje terug in Nederland

Duitsland - Argentinië
Om 21.00 begint in Rio de Janeiro de WK-finale. Duitsland is na de 1-7 overwinning in de halve finale tegen Brazilië de grote favoriet, maar zal net als de rest van de wereld hebben gezien hoe De Goddelijke Kanaries in de troostfinale werden afgedroogd door Oranje (0-3). Het is daarom dus maar de vraag hoeveel waarde die 1-7 van dinsdag in feite heeft. Was Brazilië nou zo slecht, of Duitsland zo goed?

In tegenstelling tot Argentinië kan de Duitse bondscoach Joachim Löw putten uit een volledig fitte selectie, op de geblesseerde reservespeler Shkodran Mustafi na. De Argentijnse keuzeheer Alejandro Sabella beslist in de loop van vandaag pas of hij Angel Di María inzet tegen Die Mannschaft. De middenvelder kampt met hamstringklachten, maar trainde de afgelopen twee dagen wel weer voorzichtig mee.

Oranje
Na het duel met Brazilië van zaterdag vliegt Oranje terug naar Nederland, waar de aankomst op Rotterdam The Hague Airport wordt verwacht rond 16.30 uur. Vervolgens zal de spelersgroep in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk afscheid nemen en zit het WK erop en kunnen de internationals genieten van een welverdiende vakantie. Voor Louis van Gaal geldt dat laatste niet, want hij gaat volgende week al aan de slag bij Manchester United.

VI Oranje
Er is zaterdag één uitzending van VI Oranje: om 20.30 uur op RTL 4. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen en bespreken de WK-actualiteit met twee gasten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.