WK-finale in 2022 op 18 december in Qatar

Reacties

De finale van het WK-voetbal in Qatar vindt plaats op 18 december 2022. Dat heeft de FIFA bevestigd. Het toernooi wordt ook ingekort van 32 tot 28 dagen.

WK-finale in 2022 op 18 december in Qatar

Eerder was al door een speciale werkgroep onderzocht dat het WK van 2022 in Qatar het beste kan worden gehouden in november en december en dat advies is nu opgevolgd. Omdat de landen twee weken voorbereiding nodig hebben, worden alle competities na het weekend van 29 en 30 oktober 2022 stilgelegd.

Ook een toernooi in januari en februari behoorde tot de mogelijkheden, maar dan zou het evenement tegelijk vallen met de Olympische Winterspelen van 2022. Ook naar sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa, de voorzitter van de werkgroep, is geluisterd. Hij stelde voor het toernooi een paar dagen in te korten. Het aantal deelnemers blijft wel op 32.

Namens de KNVB heeft directeur betaald voetbal Bert van Oostveen inmiddels nog maar eens het Zeister standpunt afgekondigd. 'Zoals bekend had de KNVB het WK om meerdere redenen liever in de zomer en in een ander land gespeeld zien worden. Het WK is een toernooi waar iedereen met positieve gevoelens naar zou moeten kunnen uitkijken, maar bij Qatar gaat het vanaf het begin af aan over alles behalve voetbal. Evengoed is de keuze voor een winters WK democratisch genomen. Daar zullen we ons naar schikken, want uiteindelijk willen we sportief het hoogste haalbare bereiken.'

De KNVB kondigt bovendien aan met Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie in gesprek te gaan over de aanpassingen met betrekking tot de Nederlandse competities. Ook de mogelijkheid tot financiële compensatie wordt bekeken. 'Het is onredelijk om te verwachten dat clubs de financiële consequenties moeten dragen voor het verplaatsen van een WK door de FIFA', besluit Van Oostveen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.