WKE trekt beroep tegen faillissement in en verdwijnt

Reacties

Zondagtopklasser WKE houdt op te bestaan. De club heeft besloten het door de rechter uitgesproken faillissement niet langer aan te vechten, maar hoopt het seizoen nog af te kunnen maken.

WKE trekt beroep tegen faillissement in en verdwijnt

WKE, dat staat voor Woonwagen Kamp Emmen, werd vijftig jaar geleden opgericht en behoorde de laatste jaren tot de top van het Nederlandse amateurvoetbal. Op dit moment strijdt het eerste elftal zelfs om het landskampioenschap bij de amateurs, maar het is de vraag of hiermee de kroon op het werk kan worden gezet. De club bekijkt namelijk de mogelijkheden of er nog genoeg geld bij elkaar te harken is om de competitie uit te spelen.

WKE kampt met een enorme belastingschuld. Een nieuw bestuur wendde eerder dit seizoen nog een bankroet af, maar de rechter sprak het faillessement medio februari op voorspraak van de fiscus alsnog uit. De club kon nog in beroep, maar ziet daar nu toch vanaf.

Advocaat Ronald Klarus laat op de clubsite weten dat er nu wordt gekozen voor een doorstart in de vorm van een nieuw op te richten club. 'Als het beroep was gewonnen, had er toch nog vijftig- tot zeventigduizend euro nodig geweest en was WKE misschien weer met een vordering van de Belastingdienst geconfronteerd. Het bestuur achtte het verstandiger om het geld, dat bijeen gebracht is met de acties, te gebruiken voor de start van een nieuwe vereniging.'

Bekijk hier al onze video's