WK-deelnemers Argentinië, VS en Uruguay stellen teleur

Reacties

Waar eerder Griekenland, Bosnië-Herzegovina, Ghana en Colombia al teleurstellend begonnen aan 2014, is ook WK-favoriet Argentinië bij het begin van de oefencampagne bepaald niet goed uit de startblokken gekomen. Met de Verenigde Staten en Uruguay stelden bovendien nog twee WK-deelnemers teleur.

WK-deelnemers Argentinië, VS en Uruguay stellen teleur

Roemenië – Argentinië 0-0
Er is nog veel werk aan de winkel voor Alejandro Sabella, de bondscoach van Argentinië. De tweevoudig wereldkampioen kan met Lionel Messi, Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín, Angel di María, Ezequiel Lavezzi en Rodrigo Palacio een keur aan topaanvallers opstellen. Geen van allen vond echter het net tegen Roemenië, dat in de WK-kwalificatiereeks nog twee keer met ruime cijfers van het Nederlands elftal verloor (1-4 en 4-0).

Oekraïne – Verenigde Staten 2-0
Met AZ-aanvaller Aron Jóhannsson als invaller hebben de Verenigde Staten op Cyprus met 2-0 verloren van Oekraïne, dat in tegenstelling tot de VS niet naar het WK in Brazilië mag afreizen. De Oekraïners gaven hun volk in tijden van politieke crisis iets om te juichen dankzij treffers van Andriy Yarmolenko en Marko Devic. En dat terwijl de Oekraïense voetbalbond deze week vanwege de onrust in eigen land nog openlijke twijfelde over het nut van het vanwege de politieke crisis op de Krim naar Cyprus verplaatste oefenduel.

Zwitserland – Kroatië 2-2
In Sankt Gallen stonden met Zwitserland en Kroatië twee WK-deelnemers tegenover elkaar. De Zwitsers - groepshoofd in Poule E met Ecuador, Frankrijk en Honduras – kwamen in eigen huis tot twee keer toe op voorsprong dankzij Josip Drmic. De ervaren Ivica Olic liet met twee treffers echter zien het scoren nog niet te zijn verleerd ondanks zijn reserverol achter Bas Dost bij VfL Wolfsburg. Het zal de Kroaten vertrouwen geven in aanloop naar het openingsduel met gastland Brazilië.

Oostenrijk – Uruguay 1-1
Met Luis Suarez en Diego Forlán in de spits is Uruguay er in Klagenfurt niet in geslaagd zich te ontdoen van Oostenrijk. Het Alpenland, komende zomer voor de vierde keer op rij afwezig tijdens een WK, kwam na een kwartier op voorsprong dankzij ex-FC Twente-spits Marc Janko. In de tweede helft repareerde Uruguay de schade nog wel via invaller Álvaro Pereira, maar een overwinning bleek te veel gevraagd voor de ploeg van bondscoach Óscar Tabárez.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.