WK ver weg voor Aruba na verlies in heenwedstrijd

Reacties

Aruba heeft in de kwalificatie voor het WK 2018 niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Saint Vincent en de Grenadines, al mag het eiland nog een sprankje hoop koesteren na de uitnederlaag (2-0).

WK ver weg voor Aruba na verlies in heenwedstrijd

Aruba kende een onrustige voorbereiding. Een aantal spelers stelde zich tijdelijk niet meer beschikbaar voor het land wegens een geschil over de wedstrijdpremies. En er stond in de persoon van Rini Coolen een nieuwe bondscoach voor de groep.

Met sterspelers als Gregor Breinburg (NEC, foto) en Erixon Danso (FC Emmen) in de basis kwam Aruba in de openingsfase al goed weg toen Cornelius Stewart een penalty verkwanselde. Aan het begin van de tweede helft scoorde Tevin Slater alsnog voor het thuisland. In de laatste minuut ging de bal opnieuw op de stip. Nu bleef Oalex Anderson rustig (2-0).

Aruba leek in de vorige kwalificatieronde te stranden tegen Barbados, maar dat land stelde een niet speelgerechtigde voetballer op. Daarom mocht het land onder leiding van Coolen nu alsnog in actie komen in de WK-kwalificatie. In de nacht van maandag op dinsdag (02.00 uur) is de return op Aruba.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.