WK Opinie: wereldtitel Brazilië weg door afhaken Neymar

Reacties

In de rubriek WK Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over Neymar.

WK Opinie: wereldtitel Brazilië weg door afhaken Neymar

Na afloop van de gewonnen kwartfinale tegen Colombia ging het in het Braziliaanse kamp niet over de vertoonde passie, de goals van Thiago Silva en David Luiz, de opgelopen schorsing van diezelfde Silva of het goede spel van Colombia, dat met de ster van het toernooi James Rodríguez afdroop na een 2-1 nederlaag. Nee, het ging over Neymar.

De Braziliaanse supervedette zag door een wervelbreuk een einde komen aan zijn WK. In de slotfase kreeg hij met het nodige geweld een knie van Camilo Zúñiga in zijn rug. Onderzoek in het ziekenhuis bevestigde het doemscenario: de aanvaller van Barcelona staat zeker een maand aan de kant.

Brazilië moet het in de halve finale dus zonder de absolute vedette doen. Ook aanvoerder Silva moet toekijken. Blijft er dan voldoende kwaliteit over om van de stugge Duitsers te winnen? Of kan de ploeg van bondscoach Luiz Felipe Scolari de wereldtitel in eigen land vergeten? Betekent dit een finaleplek voor Duitsland?

Log in met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.