WK lonkt voor Van Marwijk na zege én stunt Irak

Reacties

Saudi-Arabië heeft met een succes tegen Thailand de weg richting het WK vervolgd. Australië verloor door een late Iraakse treffer terrein.

WK lonkt voor Van Marwijk na zege én stunt Irak

Thailand – Saudi-Arabië 0-3
Bert van Marwijk heeft met Saudi-Arabië een volgende stap gezet op weg naar het WK in Rusland in 2018. Met een overwinning op Thailand werd de koppositie in Groep B van de Aziatische kwalificatiereeks bevestigd. Mohammed Al-Sahlawi zette de Saudi's halverwege de eerste helft op een voorsprong met zijn veertiende treffer in deze WK-kwalificatiereeks.

Zes minuten voor het laatste fluitsignaal kon Van Marwijk wat rustiger achterover leunen na de eigen goal van Tanaboon Kesarat, die de Thaise hoop beëindigde. Salman Almuwashar tekende in blessuretijd voor het slotakkoord.

Irak – Australië 1-1
Australië raakte achterop door in de uitwedstrijd tegen Irak slechts een punt te pakken. Zes minuten voor rust brak Mathew Leckie nog wel de ban namens de gasten door na een corner van Aaron Mooy de score met een kopbal te openen. The Socceroos konden hun zesde wedstrijd in deze fase van de WK-kwalificatiecyclus echter niet voortijdig beslissen.

Sterker nog, mede dankzij een aantal knappe reddingen van Mitch Langerak bleef Australië lang op de been in Teheran. In de 76ste minuut viel toch de Iraakse gelijkmaker. Ahmed Yaseen was de gelukkige voor de gastheren, die met vier punten vijfde staan in Groep B. Australië zakte naar de derde plaats.

Stand Groep B Aziatische WK-kwalificatiereeks
Land Gespeeld-punten
Saudi-Arabië 6-13
Japan 5-10
Australië 6-10
V.A.E. 5-9
Irak 6-4
Thailand 6-1

De groepswinnaar en nummer twee plaatsen zich voor het WK van 2018. De nummer drie speelt play-offs tegen de nummer drie van Groep A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.