Witte rook voor ADO: United Vansen gaat betalen

Reacties

United Vansen zal aan haar verplichtingen voldoen. Dat is het resultaat van het overleg tussen grootaandeelhouder Hui Wang van ADO Den Haag, Ben Knüppe en Job van der Have.

Witte rook voor ADO: United Vansen gaat betalen

Van der Have is op 19 december door de ondernemingskamer aangesteld als tijdelijk beheerder van de aandelen van Wang, terwijl Knüppe de plaats van de Chinees inneemt als voorzitter van de raad van commissarissen. Wang heeft zijn handtekening gezet onder een overeenkomst die hem verplicht om de 2,5 miljoen euro die hij ADO Den Haag schuldig is, over te maken.

Dat is ook precies waar de rechter het bedrijf van Wang donderdag toe had veroordeeld. Knüppe, Van der Have en Wang hebben een aantal dagen onderhandeld over deze overeenkomst, die gezien kan worden als een succes voor het tweetal dat door de rechter tijdelijk is aangesteld.

Tegelijkertijd blijft het de vraag wanneer Wang het geld zal overmaken. De veelbesproken zakenman kwam na het tekenen van de overeenkomst plotseling met een aantal aanvullende eisen. Zo wil hij bijvoorbeeld wel wat te zeggen hebben over hoe zijn geld besteed zal worden. Die laatste eis lijkt overigens weinig kans van slagen te hebben, aangezien Wang op dit moment vrijwel geen zeggenschap meer heeft. Hij heeft zijn aandelen namelijk niet meer in eigen beheer, terwijl hij in de raad van commissarissen geen doorslaggevende stem heeft.

Verder is er sprake van nog iets opmerkelijks: de miljoenen van Wang zullen niet rechtstreeks op de rekening van ADO worden gestort, maar op een rekening die zal worden beheerd door een onafhankelijke notaris. Dat laatste was een verzoek van de club. Op die manier kan over elke betaling die met het geld wordt gedaan verantwoording worden afgelegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.