Witte rook uit Amsterdam: miljoenentransfer Neres rond

Reacties

Ajax heeft zich definitief versterkt met David Neres. De Amsterdammers hebben de komst van de negentienjarige rechtsbuiten helemaal afgerond.

Witte rook uit Amsterdam: miljoenentransfer Neres rond

Ajax betaalt twaalf miljoen euro voor de Braziliaan, maar dat bedrag kan op basis van variabelen oplopen tot vijftien miljoen euro. Daarmee is David Neres na Miralem Sulejmani, die medio 2008 voor 16,25 miljoen euro werd overgenomen van SC Heerenveen, de op één na duurste aankoop ooit.

David Neres staat al maandenlang op de radar van Ajax. De scouting met Henk Veldmate, Hans van der Zee en Roy Wesseling bekeek de rechtsbuiten met grote regelmaat in Zuid-Amerika en gaven een positief advies af. Daarop werd ook het technisch hart enthousiast van de talentvolle vleugelaanvaller. Begin januari zette Ajax al in op de komst, maar het financiële verhaal was tot maandag het grote obstakel.

Het zal nog even duren voordat David Neres in Amsterdam te zien is. De aanvaller maakt eerst het toernooi met Brazilië Onder-20 om het Zuid-Amerikaanse kampioenschap af. Medio februari is het de bedoeling dat hij aansluit bij de selectie van Peter Bosz. Technisch directeur Marc Overmars heeft hoge verwachtingen van de peperdure aankoop.

Zowel de clubleiding als de technische staf hoopte deze transferwindow meer balans in de Ajax-selectie aan te brengen, waarbij het vizier was gericht op een buitenspeler. Door het vertrek van Anwar El Ghazi naar Lille, waren de opties met Amin Younes, Bertrand Traoré (die pas volgende week terugkeert van de Afrika Cup), Václav Cerny (die tobt met een rugblessure) en Justin Kluivert beperkt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.