Witte kaart Platini, andere blik Neville op wondergoal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Witte kaart Platini, andere blik Neville op wondergoal

'De witte kaart moet overigens niet worden verward voor de gele kaart die voor overtredingen bedoeld is'
• UEFA-president Michel Platini komt in zijn boek Parlons Football met een reeks van luchtballonnetjes. Vijf in plaats van drie wissels, geen leeftijdgrens voor scheidsrechters en dus ook de invoering van de witte kaart. Die dient als straf voor aanhoudende kritiek op de scheidsrechter – 'Dat begint epidemische vormen aan te nemen' - en moet leiden tot tien minuten op het strafbankje. We vragen ons af hoe hoog deze ballonnetjes komen voor ze zijn afgeschoten.

• Het staat te boek als een memorabele treffer, de goal van Ryan Giggs tegen Arsenal in 1999. Maar ruim vijftien jaar na dato laat zijn toenmalig ploeggenoot Gary Neville er een ander licht op schijnen. Woorden als 'een absoluut schandaal' en 'egoïsme' vallen.

'Ik haat tiki-taka. Je moet de bal passen met het idee dat hij uiteindelijk in het doel van de tegenstander belandt. Passen op zichzelf is niet het doel'
• Geloof het of niet, maar aan het woord is Bayern München-trainer Pep Guardiola. De 43-jarige Spanjaard was bij Barcelona uitermate succesvol met een op balbezit gebaseerde filosofie. 'Geloof niet wat mensen zeggen!', wordt hij geciteerd in een nieuw boek over zijn werkwijze. 'Barça speelde geen tika-taka! Het is een verzinsel!'

• Waar de prestaties van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiereeks bondscoach Guus Hiddink hoofdbrekens bezorgen, is er bij onze zuiderburen ogenschijnlijk geen vuiltje aan de lucht. België haalde uit zijn eerste twee duels vier punten (6-0 tegen Andorra, 1-1 in Bosnië-Herzegovina). Dat was voor bondscoach Marc Wilmots reden alvast op verkenning te gaan in Frankrijk, waar in de zomer van 2016de eindronde van start gaat.

Brazilië brengt al sinds mensenheugenis fantastische voetballers voort. En dus zijn er in de Braziliaanse competitie altijd wel weer wat juweeltjes van doelpunten te bewonderen.

'Het is een wonder dat we maar zes of zeven gewonden hadden. Als je zag hoe sommigen van hen eraan toe waren… Ze hebben ons echt te pakken gehad. En wat was er gebeurd als er een mes was gebruikt, in plaats van een stoel? We waren in levensgevaar'
Lorik Cana, aanvoerder van de nationale ploeg van Albanië, blikt terug op de verhitte EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Servië. Het duel werd gestaakt, omdat de Servische spelers Stefan Mitrovic en Nemanja Gudelj een drone met daaraan de vlag van Albanië omlaaghaalden. (L'Equipe)

'De incidenten tijdens Servië - Albanië zijn beschamend. Maar stel je voor dat er aan de drone een bom hing in plaats van een vlag, dan was het echt gevaarlijk geworden.'
• Als voorzitter van de Europese voetbalbond voelde ook Michel Platini zich geroepen zijn mening te verkondigen over het gestaakte EK-kwalificatieduel. (TF1)

• Ook Gerard Piqué is volgens de Spaanse krant La Vanguardia over de schreef gegaan. De verdediger van Barcelona zou enkele politieagenten hebben beledigd, toen zijn broer werd beboet omdat diens auto stond geparkeerd op een busbaan. Piqué zou daarop hebben gefoeterd: 'Jullie zijn gewoon jaloers omdat ik beroemd ben. Jullie geven ons een boete omdat jullie daar zelf aan verdienen. Jullie denken stoer te zijn in dat uniform en de hele wereld in jullie macht te hebben door boetes uit te delen. Ik walg van jullie werk, ik zal jullie bazen bellen', waarop de international de bon uit de handen van zijn broer zou hebben gegrist en verfrommeld naar de agenten zou hebben gegooid. In onderstaande tweet betuigt Piqué zijn spijt. Volgens hem is de zaak overdreven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.