Witsel trefzeker in Moskou, Yilmaz redder Galatasaray

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• In de Turkse Süper Lig kwam koploper Galatasaray in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Gaziantepspor • De Bosniër Senijad Ibricic zette de bezoekers in de 68ste minuut op voorsprong, maar Burak Yilmaz zorgde elf minuten voor tijd voor de gelijkmaker • Aan de kant van Galatasaray speelde Nordin Amrabat alleen de eerste helft, terwijl Haris Medunjanin wél de volledige wedstrijd meespeelde bij Gaziantepspor • • Spartak Moskou is op eigen veld onderuit gegaan tegen Zenit Sint-Petersburg • Zonder Demy de Zeeuw, die de hele wedstrijd op de bank bleef, eindigden de hoofdstedelingen de wedstrijd met negen man na rode kaarten voor de Argentijnen Nicolas Pareja en Juan Insaurralde • Onder meer dankzij twee doelpunten van Axel Witsel keerde Zenit met drie punten terug naar Sint-Petersburg •

• Ook werd in de Russische Premjer Liga de stadsderby tussen FK Krasnodar en Kuban Krasnodar afgewerkt • Voormalig Ajax-aanvaller Aras Özbiliz zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar door treffers van Yevgeni Shipitsin en Aleksandr Martynovich in de slotfase ging de zege naar de thuisclub • • Shakhtar Donetsk heeft op bezoek bij Krivbas Kivyi Rog zijn zestiende overwinning in zeventien competitieduels geboekt • Na een klein half uur kwam de ploeg van trainer Mircea Lucescu op voorsprong via een treffer van clubtopscorer Henrikh Mkhitaryan en kort na rust bepaalde Alex Teixeira de eindstand op 0-2 • Shakhtar speelt woensdag in de Champions League thuis tegen Juventus, maar de club uit Oekraïne is al geplaatst voor de achtste finales • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.