Witsel maakt plaats voor Clasie: 'Drie jaar is genoeg geweest'

Reacties

Mocht Jordy Clasie komende zomer naar Zenit Sint-Petersburg vertrekken, dan zal hij niet samenspelen met Axel Witsel. De 26-jarige Belg, die bijna drie jaar geleden voor veertig miljoen euro overkwam van Benfica, lijkt bezig aan zijn laatste seizoen.

Witsel maakt plaats voor Clasie: 'Drie jaar is genoeg geweest'

'Axel heeft zich zijn overstap van Benfica naar Zenit nooit beklaagd, maar hij ziet het anders dan Lombaerts', aldus vader Thierry Witsel, die verwijst naar de al sinds 2007 voor de Russische koploper spelende landgenoot Nicolas Lombaerts, tegenover Het Laatste Nieuws. 'Drie jaar Sint-Petersburg is genoeg geweest. Hij hoopt in schoonheid afscheid te kunnen nemen met de landstitel. Dat zit er aan te komen aangezien Zenit acht punten voor staat.'

Met nog zes wedstrijden te gaan lijkt Witsel voor het eerst sinds zijn komst in de zomer van 2012 kampioen te worden met Zenit, dat al druk bezig is met komend seizoen. Net als Clasie staan ook de PSV'ers Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum op het scoutingslijstje van de club uit Sint-Petersburg, interesse die is aangewakkerd sinds de wedstrijden tussen de Eindhovenaren en Zenit in de Europa League.

De ploeg van trainer André Villas-Boas volgt Clasie al geruime tijd, maar heeft in Southampton een geduchte concurrent. Manager Ronald Koeman vertelde eerder in VI al de 23-jarige middenvelder als vervanger te zien van Morgan Schneiderlin, die in de belangstelling staat van onder meer Arsenal. Mocht de Fransman vertrekken, dan komt Clasie serieus in beeld. Intussen volgen topclubs uit Italië eveneens de ontwikkelingen rond de international van Oranje met meer dan gemiddelde interesse.

Clasie zelf houdt zich op de vlakte. Hij wil zich met Feyenoord plaatsen voor Europees voetbal en zal daarna pas gaan nadenken over zijn toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.