Wisselvallig FC Utrecht ontpopt zich tot FC Lange Bal

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Utrecht ontvangt zaterdagavond Go Ahead Eagles in een poging de aansluiting met de middenmoot te vinden.

Wisselvallig FC Utrecht ontpopt zich tot FC Lange Bal
Speelronde: 9
Aftrap
: zaterdag 15 oktober, 18.30 uur
Scheidsrechter
: Ed Janssen

• Verrassend genoeg staat Go Ahead Eagles momenteel hoger dan FC Utrecht, al is het verschil zowel qua positie als puntenaantal klein. De promovendus staat met acht punten twaalfde, FC Utrecht is de nummer veertien met zes punten.

• FC Utrecht - Go Ahead Eagles is een affiche dat 23 keer eerder op het programma stond in de Eredivisie. De Domstedelingen gingen slechts drie keer onderuit. Tot vijftien keer toe hield FC Utrecht de punten in eigen huis en vijf keer moest de thuisploeg een gelijkspel toestaan.

• Tijdens de eerste acht speelrondes koos FC Utrecht vaak voor de 'vlucht naar voren'. De equipe van coach Erik ten Hag hanteerde liefst 265 keer de lange bal, het vaakst van alle ploegen in de Eredivisie.

• Op voorhand is het duel al bijzonder, aangezien het de duizendste Eredivisie-wedstrijd betreft in De Galgenwaard. De eerste wedstrijd vond in het seizoen 1956/57 plaats en ging tussen DOS en Sparta (2-3).

FC Utrecht - Go Ahead Eagles is de duizendste Eredivisie-wedstrijd in De Galgenwaard.
FC Utrecht - Go Ahead Eagles is de duizendste Eredivisie-wedstrijd in De Galgenwaard.

• Ten Hag fungeerde in het seizoen 2012/13 als trainer van Go Ahead Eagles. Nadat de oefenmeester de Deventer equipe via de play-offs had geloodst naar de Eredivisie, verkaste hij naar Bayern München. Daar coachte hij het beloftenteam.

• FC Utrecht maakte tot nu toe al gebruik van 23 spelers. Dat is samen met PEC Zwolle het hoogste aantal van alle clubs. Robbin Ruiter en Yassin Ayoub misten als enige FC Utrecht-spelers nog geen minuut.

• Tijdens de laatste twee Eredivisie-duels trof Go Ahead Eagles in totaal vijf keer doel. Dat was één keer vaker dan het totaal in de eerste zes speelrondes.

• Go Ahead Eagles-coach Hans de Koning aast op een primeur. De oefenmeester won als trainer nog nooit een uitduel in de Eredivisie. Zijn dertien wedstrijden op vreemde bodem mondden uit in drie remises en tien nederlagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.