Wissels Van Bommel maken het verschil: 'Klote voor Wijndal'

Mark van Bommel had woensdag een gouden hand van wisselen bij Royal Antwerp. De club boog een 0-2 achterstand om in een 5-2 bekeroverwinning. 'Het is klote voor Wijndal dat hij eraf moet.'

Antwerp
Antwerp
5 - 2
Sporting Charleroi

Halverwege keek Antwerp nog tegen een 1-2 achterstand aan nadat oud-SC Heerenveen-aanvaller Chidera Ejuke kort voor rust de aansluitingstreffer had gemaakt. Net daarvoor had Van Bommel drie wissels toegepast. 'Ik zat met die jongens op de bank te praten: wat moeten we doen? Moeten we wachten tot aan de rust? Want we hadden geen grip op de wedstrijd. We hebben toen drie wissels doorgevoerd. Dat is gewoon klote voor Owen Wijndal, Kobe Corbanie en Alhassan Yusuf, dat ze eraf moeten.'

'Ze speelden helemaal niet slecht', meent Van Bommel voor de camera van de Croky Cup. 'Maar doordat je wat anders gaat doen, kantelt de wedstrijd. Dan heb je geluk dat je kort voor rust de 1-2 maakt. De powerplay die wij gespeeld hebben net voor rust en ook na rust, dat was mooi om te zien. Je zag een extra schokeffect.'

Vincent Janssen gold als een van de verlossers en nam twee doelpunten op zich. 'Wat ik dacht bij de 0-2? Dat het een lastige avond zou worden', aldus de Nederlandse spits bij Gazet van Antwerpen. 'We hadden de voorbije jaren ook al aardig wat wedstrijden verloren van Charleroi. Maar in de beker durft het wel eens gek te lopen. En dat is vanavond gebleken. Complimenten aan onze trainer.'