Wissels brengen Newcastle United cruciale zege

Voor Middlesbrough komt degradatie uit de Premier League steeds dichterbij. In een directe confrontatie boekte concurrent Newcastle United een cruciale zege (3-1).

Voor The Magpies begon het duel op het eigen St. James' Park slecht. Al in de derde minuut werkte Habib Beye de bal in het eigen doel, nadat keeper Steve Harper een schot van Tuncay had gekeerd. Lang liet een antwoord van Newcastle United niet op zich wachten. Zes minuten na de 0-1 bracht Steven Taylor met een kopbal de stand weer in evenwicht.

De gelukkige hand van wisselen van Newcastle-manager Alan Shearer (foto) bleek in de tweede helft doorslaggevend. Obafemi Martins tekende koud een minuut in het veld als vervanger van Michael Owen voor de 2-1. Vier minuten voor tijd maakte een andere invalkracht, Peter Løvenkrands, een einde aan de onzekerheid.

Door de nederlaag blijft Middlesbrough op de voorlaatste plaats in de Premier League. Newcastle United klom naar de veilige zeventiende plaats, al staat de ploeg van Shearer slechts op basis van een beter doelsaldo boven Hull City.