Wisselend oefensucces EK-gastheren

Waar Zwitserland na de 2-1 zege tegen Nederland van vorige maand met dezelfde cijfers te sterk was voor Chili, kwam Oostenrijk voor de zevende keer op rij niet tot winst. De twee EK-organisatoren werken met Chili en Japan een vriendschappelijk toernooi af.

Wisselend oefensucces EK-gastheren

Zwitserland-Chili 2-1Tranquillo Barnetta is de man in vorm bij de Zwitsers. De middenvelder van Bayer Leverkusen nam tegen Oranje beide goals voor zijn rekening en opende met een hard schot ook de score tegen de Chilenen.

Zwitserland legde overigens met enig fortuin beslag op de zege. Chili speelde een goede wedstrijd, kwam via een treffer van Alexis Sanchez op gelijke hoogte, maar dolf het onderspit vanwege een defensieve blunder. Marco Streller profiteerde van een misser van Ismael Fuentes en zorgde voor 2-1.

Oostenrijk-Japan 0-0Oostenrijk maakt een klein jaar voor de aanvang van het EK nog weinig indruk. Tegen de stugge Japanners kwam de ploeg van bondscoach Josef Hickersberger niet verder dan 0-0. Oostenrijk hield twee punten aan het duel over, doordat het de strafschoppen beter nam dan de Aziatische opponent.

Bekijk hier al onze video's