Wisselbeleid Guardiola zorgt voor ophef

Reacties

Hoewel Bayern München door een 3-2 zege op Barcelona met opgeheven hoofd afscheid neemt van de Champions League, stapte Thomas Müller met een vervelend gevoel de kleedkamer in. Hoewel de Duitse international voor een overwinning zorgde met de winnende goal, meent hij dat er meer ingezeten had. Bovendien werd hij wéér gewisseld.

Wisselbeleid Guardiola zorgt voor ophef

Omdat Bayern in Camp Nou al met 3-0 verloren had, was er een wonder nodig om alsnog de finale van 6 juni in Berlijn te bereiken. 'Maar we geloofden wel in zo'n wonder', vertelt aanvoerder Philipp Lahm op de clubwebsite. 'Helaas is het niet gelukt. Het is moeilijk zulke aanvallers te beteugelen', refereert hij aan het supertrio Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez. 'Maar we hebben het tweeluik al in het heenduel verloren. Niet vandaag.'

Waar Lahm zelf na ruim een uur werd vervangen door Sebastian Rode, waren de laatste twee wissels van Guardiola het opvallendst. Müller moest net als in de laatste weken plaatsmaken, dit keer moest hij in de 87ste minuut naar de kant. Mario Götze mocht nog een paar minuten meedoen. Bastian Schweinsteiger werd tegelijkertijd vervangen door Javi Martínez, die pas net terug is na liefst acht maanden blessureleed (zware kniekwetsuur).

Over die wissels ontstond in de Duitse media direct ophef. Opvallend was immers dat zowel Schweinsteiger als Müller mokkend naar de dug-out liep, terwijl Guardiola het tweetal ogenschijnlijk vrolijk ontving en bedankte voor hun bijdrage. Müller, die tot het laatste fluitsignaal voor de dug-out bleef staan om zijn ploeggenoten aan te sporen, baalde na afloop. 'Natuurlijk is het leuk om te zien dat we niet onder hoeven te doen voor Barcelona, maar dat levert geen prijzen op. Hoewel we daar met 3-0 verloren hebben, had er meer ingezeten. We gaven de goals te gemakkelijk weg en hadden beter met onze kansen moeten omspringen.'

Door de nederlaag in het tweeluik tegen Barcelona zit het seizoen van Bayern er zo goed als op. In de competitie resten alleen nog duels met SC Freiburg en FSV Mainz 05. Net als in de Champions League bleek in de strijd om de DFB Pokal de halve finale het eindpunt. Daarin was Borussia Dortmund na strafschoppen te sterk, waardoor de oogst voor Guardiola en Bayern dit seizoen beperkt blijft tot de landstitel. De Duitse Supercup werd immers ook een prooi voor Dortmund door een 2-0 zege op Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.