Wissel Hodgson komt Engeland duur te staan

Reacties

Rusland bezorgde Engeland in de extra tijd een kater (1-1). VI-analyticus Süleyman Özturk geeft zijn visie.

Wissel Hodgson komt Engeland duur te staan

Groep B, eerste ronde
11 juni 2016
Le Nouveau Stade Vélodrome, Marseille

Wayne Rooney als middenvelder naast Dele Alli, Eric Dier als controleur, opkomende backs. Engeland heeft een opwindende lichting spelers waarvan de buitenwacht veel verwacht. In het duel met Rusland wisselde Engeland een goede eerste helft af met een wisselvallige tweede, met name richting de slotfase.

Roy Hodgson haalde Rooney van het veld en raakte met zijn team de grip kwijt op het duel. Een fatale wissel omdat Wilshere veel minder vast bleek. De laatste tien minuten begonnen de Russen in een gelijkspel te geloven. Dat mag de bondscoach worden aangerekend.

De basis van het nieuwe, sterk verjongde Engeland ligt bij Tottenham Hotspur. Liefst vijf van de elf posities werden bekleed door spelers van The Spurs. Je kunt alleen vragen stellen bij bepaalde, toch conservatieve keuzes. Waarom geen Jamie Vardy vanaf het begin en waarom helemaal geen Jamie Vardy? Marcus Rashford dan? Spelers in vorm, spelers die het verschil kunnen maken en de laatste maanden het verschil hebben gemaakt.

Hodgson koos na het inbrengen van Wilshere om het duel professioneel uit te spelen door Sterling te vervangen door James Milner. Het tegenovergestelde gebeurde echter. Een tegendoelpunt geboren uit angst. Dit Engeland benut lang niet al zijn talenten en dat is jammer. Want er waren momenten dat de ideeën zichtbaar werden, dat er werd gecombineerd en dat Engeland bevestigde wat velen dachten: eindelijk spektakel met een ploeg die de spirit van het Engelse voetbal niet loslaat zodra er drie leeuwen op het shirt staan. Helaas.

De Russen lieten weinig tot niets zien, maar toonden zich weerbaarder dan aanvankelijk verwacht. Bondscoach Leonid Slutsky heeft een elftal tot zijn beschikking dat leunt op de ervaring van de achterhoede -samen goed voor meer dan driehonderd interlands-  en de onderlinge relatie van de spelers. Negen van de elf basisspelers zijn actief voor Zenit Sint-Petersburg of CSKA Moskou. Rusland is taai en lastig te verslaan als het tempo niet te hoog ligt.

Engeland zal het nu moeten laten zien tegen Wales. Een duel dat de ware aard naar boven zal brengen, van Hodgson en zijn jongelingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.