Wisla Kraków: 'Gedrag van Uche schandalig'

Wisla Kraków heeft vleugelaanvaller Kalu Uche voor zes maanden geschorst, nadat de Nigeriaan had geweigerd te spelen tegen Omonia Nicosia. De voorzitter van de Poolse club noemt het gedrag van de door Ajax begeerde aanvaller 'schandalig'.

Wisla Kraków: 'Gedrag van Uche schandalig'

Kalu Uche (21) heeft met zijn club Wisla een inmiddels hoog opgelopen dispuut over een clausule in zijn contract. Volgens de Nigeriaan mag hij uit Polen vertrekken zodra een club bereid is om anderhalf miljoen euro voor hem op tafel te leggen, maar Wisla Kraków bestrijdt dit.

Aan het begin van deze week ging Uche in staking en woensdag was hij dan ook niet van de partij toen Wisla Kraków in de voorronde van de Champions League van Omonia Nicosia won (5-2). Zou hij wel hebben meegedaan, dan zou hij in de CL niet meer speelgerechtigd zijn geweest voor Ajax. En Uche wil nog steeds een overgang naar Amsterdam afdwingen.

Zijn werkweigering komt hem nu op een schorsing van zes maanden te staan. 'Uche's gedrag is schandalig', zegt Wisla-voorzitter Bogdan Basalaj op uefa.com. 'Hij lijkt te zijn vergeten dat hij alles wat hij heeft heeft te danken aan Wisla. Toen hij bij ons kwam, speelde hij nog bij de reserves van Espanyol.'

Bekijk hier al onze video's