Wisla Kraków moét winnen van B-ploeg FC Twente

Voetbal International volgt de drie Nederlandse clubs in de Europa League op de voet. Woensdagavond neemt FC Twente het in Polen op tegen Wisla Krakow. Het duel begint om 21.05 uur.

Wisla Kraków moét winnen van B-ploeg FC Twente


WISLA KRAKÓW
Alleen een zege kan Wisla Kraków voorbij de winterstop brengen in de Europa League. De Poolse ploeg is na een overwinning ook nog eens afhankelijk van het resultaat van Fulham. Als de Engelsen hun laatste poulewedstrijd winnen is het sowieso afgelopen. Mocht de ploeg van Martin Jol tegen Odense BK gelijkspelen of verliezen, dan gaat Wisla door.

In de eigen competitie staat de ploeg op een bescheiden vijfde plaats met tien punten achterstand op koploper Slask Wroclaw. Gewezen assistent Kazimierz Moskal, die de ontslagen Robert Maaskant verving, is bijna aan het einde van zijn interim-periode. De club gaat er vanuit dat het in de winterstop de nieuwe technisch hoofdverantwoordelijke kan presenteren.

Opvallend Twee spelers van Wisla Kraków treffen hun voormalige coach. Kew Jaliens speelde bij Willem II en AZ onder Co Adriaanse. Michael Lamey leerde de Amsterdamse oefenmeester kennen bij AZ. FC TWENTE
FC Twente plaatste zich soeverein en als groepswinnaar voor de volgende ronde van de Europa League. Coach Co Adriaanse besloot daarom enkele vaste waardes thuis te laten. Wout Brama, Nicolay Mihaylov, Peter Wisgerhof, Roberto Rosales en Douglas bleven in Enschede achter.

Over zijn opstelling in het duel met Wisla wilde Adriaanse nog niet veel kwijt. Het is alleen zeker dat Nick Marsman onder de lat zal staan en Nacer Chadli, die wedstrijdritme moet opdoen, aan de aftrap zal verschijnen. De negentienjarige goalie maakt zijn Europese debuut. Ditzelfde kan gebeuren voor jeugdspelers Filip Bednarek, Thijs Bouma, Chris David, Nils Röseler en Stefan Thesker die zijn opgenomen in de selectie voor het Europa League-duel.

Opvallend Eén keer eerder speelden de Tukkers op Poolse bodem. In het seizoen 2001/02 trof de club in de eerste ronde van de UEFA Cup (de voorloper van de Europa League) Polonia Warschau. Het uitduel werd met 2-1 gewonnen door treffers van Roland Kollmann en Arjan van de Laan. In Enschede won met 2-0. <br /><br />

Datum Wedstrijd Uitslag
07-04-2011 Villarreal - FC Twente (EL) 5-1
03-08-2011 FC Vaslui - FC Twente (CL vrnd) 0-0
24-08-2011 Benfica - FC Twente (CL vrnd) 3-1
15-09-2011 Fulham - FC Twente (EL) 1-1
20-10-2011 Odense BK - FC Twente (EL) 1-4


Bekijk hier al onze video's