Wisla Kraków met FC Twente naar de volgende ronde

De wonderschone goal van Luuk de Jong was een hoogtepunt, maar verder maakte FC Twente in Polen geen beste indruk. Door de 2-1 zege en de stunt van Odense BK in Londen gaat Wisla Kraków door.

De debuterende doelman Nick Marsman greep bij de snelle 1-0 van Wisla weinig overtuigend in. Lukasz Gargula mocht ongehinderd van afstand uithalen, waarna de sluitpost mistastte op de zwabberende bal. Twente kreeg daarna wel wat mogelijkheden, maar overtuigde allerminst.

Tot minuut 39. Een afgeslagen vrije bal werd door Denny Landzaat opnieuw in het zestienmetergebied gebracht, waarna Luuk de Jong op weergaloze wijze de bal met een omhaal in het doel werkte. Of de spelers in de rust alleen maar over de zeldzaam mooie treffer van De Jong hebben gesproken, zullen we nooit weten. Feit is dat Wisla binnen de minuut alweer op voorsprong stond.

Een uittrap van doelman Sergei Pareiko was een prooi voor de Bulgaarse spits Tsvetan Gencov. Rasmus Bengtsson verdedigde slecht en kwam snelheid te kort. Twente maakte wel jacht op de gelijkmaker, maar kreeg nauwelijks grote kansen. Met het vervangen van de schutters Janko en De Jong leek Twente zich al volledig te richten op de resterende twee duels in Nederland (Feyenoord in de competitie, PSV voor de beker) in plaats van op het forceren van de gelijkmaker.

Twente gaat vrijdag echter als groepswinnaar de koker in, terwijl Wisla Kraków dankzij de late goal van Djiby Fall bij Fulham-Odense BK ook overwintert. Foto: VI Images