Winter wil Oranje Onder-19 bij elkaar hebben vóór EK

Reacties

Aron Winter vindt het jammer dat Oranje Onder-19 niet meer bij elkaar komt vóór het EK van komende zomer in Griekenland. De bondscoach is zeer tevreden over de 4-0 overwinning op Zwitserland waardoor de kwalificatie een feit werd.

Winter wil Oranje Onder-19 bij elkaar hebben vóór EK

'De jongens hebben het fantastisch gedaan', liet Winter weten via de KNVB-website. 'Ik vind het dan ook jammer dat we elkaar niet meer zien voordat we naar Griekenland gaan.'

Winter is blij dat zijn elftal alles in eigen hand heeft gehouden, door met vier doelpunten verschil te winnen. Voorafgaand aan de laatste speelronde stonden Onranje Onder-19 en de leeftijdsgenoten uit Noorwegen exact gelijk, waardoor het doelsaldo mogelijk de beslissing moest brengen. De Noren verloren echter uiteindelijk, na een 2-0 voorsprong, met 4-2 van Servië.

De 84-voudige international van Nederland gaf aan dat hij zijn best gaat doen om de spelers voor het Europees kampioenschap nog bij elkaar te krijgen. 'Ik ga proberen om de clubs te overtuigen van het belang om een groot toernooi mee te maken.'

Een mogelijke prognose durft Winter nog niet te geven. 'We zien wel hoever we komen als we daar zijn.' Het toernooi vindt plaats tussen 6 en 19 juli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.