Winst Juve bij rentree Conte, AC Milan verliest De Jong

AC Milan heeft zondagmiddag op bezoek bij Torino drie punten gepakt, maar verloor tijdens de zege wel Nigel de Jong. De Nederlander haakte af met een ernstige achillespeesblessure. Koploper Juventus zette de rentree van trainer Antonio Conte, die na een lange schorsing weer op de bank mocht plaatsnemen, luister bij door bij Palermo te zegevieren.

Torino - AC Milan 2-4Vanaf de twintigste minuut ging het fout voor Milan. Eerst raakte De Jong geblesseerd, hij scheurde zijn achillespees in zijn linkervoet. Zeven minuten later profiteerde Mario Alberto Santana van een verschrikkelijke terugspeelbal van Antonio Nocerino en zette hij de thuisploeg op voorsprong. Nog voor rust maakte Robinho de gelijkmaker. Na de onderbreking liep AC Milan, bij wie Urby Emanuelson negentig minuten meedeed, snel uit. Nocerino maakte uit de rebound al koppend zijn fout goed en zette Milan op voorsprong. Giampaolo Pazzini mocht vervolgens blij zijn dat hij niet voor een overtreding werd afgefloten. De spits schoot de bal vervolgens in het dak van het doel.

Via Stephan El Shaarawy, die wederom een van de uitblinkers was, werd het 1-4. Rolando Bianchi verzachtte de nederlaag van Torino met de 2-4. AC Milan is na vandaag subtopper, maar heeft nog wel steeds liefst veertien punten achterstand op koploper Juventus (dat ook won).

Palermo - Juventus 0-1Juventus kan vanavond rustig toekijken hoe de achtervolgers Napoli en Internazionale in hun onderlinge treffen bepalen wie de naaste achtervolger wordt. Zelf luisterde de koploper de terugkeer van trainer Antonio Conte op de bank op met een zuinige 0-1 zege bij Palermo. De Zwitserse verdediger Stephan Lichtsteiner maakte vijf minuten na rust de enige treffer van de wedstrijd. Mirko Vucinic zette Lichtsteiner met een fraai hakje vrij voor doelman Samir Ujkani.

Juventus koesterde de voorsprong, Palermo ondernam verwoede pogingen de lage klassering op de ranglijst een beter aanzien te geven. Nadat een andere Zwitserse verdediger (Michael Morganella van Palermo) zijn tweede gele kaart kreeg, was het offensief van de thuisclub geluwd.

Juventus is met 38 punten uit zestien duels koploper in de Serie A. Napoli (33 punten) en Internazionale (31 punten) volgen op afstand. Palermo blijft in de onderste regionen bungelen. Alleen Siena en Genoa staan nog onder de eilandbewoners.

Overige uitslagenSiena - Catania 1-3Pescara - Genoa 2-0Cagliari - Chievo 0-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.