Winst De Jong in Porto, nederlaag Donk in Hannover

Manchester City deelde met Nigel de Jong voor de Europa League in de zestiende finales een gevoelige tik uit aan titelhouder FC Porto. Club Brugge had op vreemde bodem minder succes.

FC Porto-Manchester City 1-2Titelprolongatie is ver weg voor FC Porto na de nederlaag op eigen veld tegen Manchester City. De Portugezen kwamen na een klein half uur via Silvestre Varela op voorsprong, maar bleken in de tweede helft niet opgewassen tegen de Engelse miljoenenploeg. De verdiende zege van City kwam wel met enig fortuin tot stand.

De gelijkmaker tien minuten na rust kwam op naam van Alvaro Pereira. De linksback van FC Porto verschalkte na een voorzet van Yaya Touré zijn eigen doelman. De winnende treffer viel pas in de slotfase. Invaller Sergio Agüero was de gevierde man voor Manchester City, dat aantrad met Nigel de Jong in de basis.

Stoke City-Valencia 0-1Valencia zette een belangrijke stap op weg naar de kwartfinales van de Europa League, waarin het waarschijnlijk PSV als tegenstander krijgt. De Spaanse formatie dankt de goede uitgangspositie aan een fraaie treffer van Mehmet Topal. De Turkse middenvelder schoot na ruim een half uur de bal van ruim 25 meter in de kruising. Het bleek de winnende treffer, doordat een poging van Peter Crouch zonder succes bleef.

Wisla Kraków-Standard Luik 1-1Met de verdedigers Kew Jaliens en Michael Lamey op de reservebank voorkwam Wisla Kraków voor eigen publiek tegen Standard Luik ternauwernood een nederlaag. Aanvaller Tsvetan Genkov maakte twee minuten vóór tijd de gelijkmaker. De Waalse formatie, spelend met onder anderen ex-AZ-verdediger Sébastien Pocognoli, was na 28 minuten uit een strafschop van Gohi Cyriac op voorsprong gekomen.

Hannover 96-Club Brugge 2-1Club Brugge heeft een goede serie in de Eerste Klasse niet kunnen doortrekken in de Europa League. Nadat de Belgische formatie de laatste vier competitieduels had gewonnen, ging ze op bezoek bij Hannover 96 met 2-1 onderuit. Verdediger Ryan Donk speelde, evenals Fredrik Stenman (ex-FC Groningen), de volle negentig minuten.

Overige uitslag:Udinese-PAOK Saloniki 0-0 Foto: VI Images