Winnend Udinese op koers voor Champions League

Het grootste nieuws uit de Serie A van dit weekeinde is ongetwijfeld het kampioenschap van AC Milan. Zondag werden echter ook belangrijke duels afgewerkt. Udinese won een belangrijke wedstrijd, terwijl Internazionale geen moeite had met Fiorentina.

Udinese-Lazio 2-1Udinese heeft zondag een grote slag geslagen in de strijd om een ticket voor de Champions League. Het thuisduel met Lazio werd met 2-1 gewonnen.

Antonio Di Natale was de gevierde man aan de kant van de thuisploeg. Met twee treffers bracht hij de stand voor rust op 2-0. Na de hervatting kende de ploeg een minder gelukkige start. Gabriele Angella ontving in de zestigste minuut een rode kaart.

De toegekende penalty werd echter niet benut door Mauro Zárate. Een cruciale misser voor de Argentijn, aangezien Libor Kozak tien minuten later wél voor de aansluitingstreffer zorgde. Het doelpunt leverde de bezoekers geen punten op, waardoor Udinese naar de vierde positie in de Serie A stijgt. Daarmee heeft de club momenteel de beste papieren voor de voorronde van de Champions League.

Internazionale-Fiorentina 3-1De eerste helft in Milaan ging zeer gelijk op. Beide ploegen waren dicht bij de openingstreffer door inzetten van Alberto Gilardino en Giampaolo Pazzini, spelend voor respectievelijk Fiorentina en Internazionale.

De inzet van Gilardino spatte uiteen op de lat. Bij het schot van Pazzini zat nog een hand van Fiorentina-doelman Artur Boruc achter. Na 25 minuten kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Een prachtige individuele actie van Samuel Eto'o werd op even fraaie wijze afgerond door Pazzini. De Italiaan verschalkte met een schot uit de draai Boruc.

Drie minuten later waren de Nerazzurri opnieuw trefzeker. Wederom stond Eto'o aan de basis. De indraaiende vrije trap van de Kameroener eindigde op het hoofd van Esteban Cambiasso. In de tweede helft was Viola de sterkere ploeg.

De ploeg scoorde echter te laat waardoor een overwinning uitbleef. Pas een kwartier voor tijd kwam Fiorentina tot de aansluitingstreffer. Gilardino kwam één-op-één met doelman Júlio César en bleef uiterst koel: 2-1.

Drie minuten later werd de marge opnieuw op twee gebracht. Philippe Coutinho stelde de overwinning met een geplaatste vrije trap veilig. Inter komt door de overwinning op vier punten voorsprong te staan van nummer drie Napoli. Fiorentina blijft steken op de negende positie.

Lecce-Napoli 2-1Degradatiekandidaat Lecce heeft de hoop op handhaving in de Serie A met een overwinning op Napoli in leven gehouden. Alle drie de doelpunten vielen in de tweede helft. Vier minuten na de hervatting bracht Daniele Corviele Lecce op voorsprong. Zes minuten daarna kon de doelpuntenmaker echter met zijn tweede gele kaart inrukken, waardoor Lecce de voorsprong met tien man moest verdedigen.

De laagvlieger leek daar niet in te slagen, aangezien Giuseppe Mascara in de 67ste minuut 1-1 liet aantekenen. Napoli zette door en ging op jacht naar de overwinning, maar het verloor een kwartier voor tijd clubtopscorer Edinson Cavani, eveneens met twee gele kaarten.

De rode kaart van Cavani bracht weer geloof bij de thuisploeg. Het resulteerde uiteindelijk zelfs in een overwinning. Routinier Ernesto Chevantón sleepte de winst uit het vuur, waardoor Lecce nu met 38 punten zeventiende staat.

Bij winst van Sampdoria op Genoa (zondag 20.45 uur) staat Lecce overigens weer zeventiende. Napoli staat nog steeds derde. De ploeg kan zich met deze klassering rechtstreeks plaatsen voor het Champions League-toernooi, iets dat nog nooit is voorgekomen bij de club uit Napels.

Overige uitslagen:Bologna-Parma 0-0Cagliari-Cesena 0-2Brescia-Catania 1-2 Foto: VI Images