Winnend Roda mag hopen op vijfde plek

Roda JC verzekerde zich van deelname aan de play-offs om een UEFA Cup-ticket door met 2-0 te winnen bij NAC Breda.

In de laatste tien minuten van de eerste helft sloeg Roda toe. Doelman Arno van Zwam aarzelde bij een hoekschop van Adil Ramzi, waarna Pa-Modou Kah raak kopte. En op slag van rust ging Victor Sikora in de fout. Nadat hij al een eerste gele kaart had gekregen, mopperde de NAC-aanvaller opnieuw tegen scheidsrechter Bas Nijhuis, die hem zijn tweede gele kaart voorhield.

De Bredase achterstand was tegen de verhouding in. NAC bepaalde het spelbeeld, al speelde het enigszins behoedzaam door de vrees voor een Limburgse counter. Na rust vocht NAC nog wel voor wat het waard was, met kansen voor Edwin de Graaf en Patrick Zwaanswijk.

Maar het was Roda dat alsnog toesloeg. Sekou Cissé ontsnapte over links, legde klaar voor Ramzi, die vanaf de rand van de zestien beheerst de bal achter Van Zwam schoot.

Door de zege is Roda niet alleen verzekerd van UEFA Cup-play-offs, de ploeg van coach Raymond Atteveld heeft zelfs nog kans op deelname aan de play-offs om Champions League-voetbal. Roda heeft nog een achterstand van twee punten op nummer vijf Feyenoord, dat een slechter doelsaldo heeft dan de Limburgers. NAC heeft nog een kleine kans op de play-offs voor de UEFA Cup.