Winnend Polen slaat gat met de concurrentie

Polen-Armenië 1-0

Polen is goed op weg om plaatsing voor het EK in 2008 af te dwingen. De ploeg van bondscoach Leo Beenhakker won voor de vijfde keer op rij, al was de zege op Armenië nipt. Maciej Zurawski maakte in de 26ste minuut het winnende doelpunt. Dat de Armeniërs het op 1-0 hielden, was gezien de achttien kansen voor Polen een klein wonder. Polen is nu mede door het gelijkspel van Portugal en Servië soeverein koploper in Groep A.

Servië-Portugal 1-1 Portugal zal niet ontevreden zijn met de puntendeling in Belgrado, al leek er meer in te zetten tegen Servië. Tiago zette de gasten snel op voorsprong. Hij verschalkte Vladimir Stojkovic met een fraaie lob. De doelman van Vitesse bleek in de rest van de wedstrijd echter een grote sta-in-de-weg en voorkwam een tweede Portugese goal. En omdat Bosko Jankovic tien minuten voor rust koppend scoorde uit een hoekschop van Dejan Stankovic, mochten beide ploegen een punt bijschrijven op weg naar het eindtoernooi in Oostenrijk en Zwitserland.