Winnend NEC neemt puntenrecord over van RKC

Reacties

Door de zestiende zege op rij heeft NEC het eerste Jupiler League-record binnen. Op bezoek bij FC Den Bosch denderde de kampioen vrolijk verder: 1-3.

Winnend NEC neemt puntenrecord over van RKC

In Den Bosch was de ploeg van trainer René van Eck het volgende slachtoffer van de Nijmeegse kampioen, die sinds 16 januari geen punt meer liet liggen. Na ruim een half uur opende Christian Santos de score namens NEC.

Vlak na de rust zette Sjoerd Ars de marge op twee. De topscorer van de Jupiler League maakte alweer zijn 27ste treffer van dit seizoen. Daarmee leek de spanning over, maar daar stak Elvis Kabashi na een uur een stokje voor. Met een rake vrije trap kwam de spanning terug, maar de eindstand in Den Bosch werd uiteindelijk bepaald door Navarone Foor: 1-3.

Daarmee is het eerste record een feit. Door de zege komt NEC op 98 punten. Daarmee passeert het RKC Waalwijk, dat in het 1987/88 (omgerekend naar het driepuntensysteem) kampioen werd met 96 punten. Aangetekend moet daarbij worden dat de Brabanders in totaal 36 duels speelden, waar NEC na speelronde 36 nog twee wedstrijden voor de boeg heeft.

De grootste voorsprong ooit van de kampioen op de nummer twee kan NEC eveneens overnemen van RKC. De Waalwijkers eindigden in 1988 met maar liefst 26 punten voorsprong op BV Veendam. NEC staat nu 27 punten voor op FC Eindhoven, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.