Winnend NEC jaagt op records, Roda JC haalt flink uit

Reacties

Kampioen NEC heeft de recordjacht in de Jupiler League vervolgd door thuis De Graafschap te verslaan, terwijl Roda JC Kerkrade een vliegende start beleefde onder leiding van interim-trainer Rick Plum.

Winnend NEC jaagt op records, Roda JC haalt flink uit

NEC - De Graafschap 2-0
De ploeg van trainer Ruud Brood heeft alweer haar dertigste overwinning van deze competitie binnen. In eigen huis gaven de Nijmegenaren dit seizoen nog geen punten uit handen en dat gebeurde ook tegen De Graafschap niet. Sjoerd Ars, met zijn 25ste competitietreffer van deze jaargang, en de Belg Anthony Limbombe zorgden voor de winst.

Sjoerd Ars opent de score tegen De Graafschap. Het is voor de aanvaller alweer zijn 25ste van dit seizoen. Daarmee is hij de topscorer van de Jupiler League.
Sjoerd Ars opent de score tegen De Graafschap. Het is voor de aanvaller alweer zijn 25ste van dit seizoen. Daarmee is hij de topscorer van de Jupiler League.

Na de behaalde titel lonken er nog een paar mooie mijlpalen voor NEC, zoals het hoogste puntenaantal ooit in de Eerste Divisie, gemeten vanaf de oprichting in 1956. Dat staat nu op naam van RKC Waalwijk, dat in het seizoen 1987/88, omgerekend naar het driepuntensysteem, 96 punten pakte.

NEC staat nu op 92 punten en kan op 104 uitkomen als het ook de resterende vier duels winnend afsluit. De grootste voorsprong ooit van de kampioen op de nummer twee is eveneens van RKC, uit datzelfde kampioenjaar 1988. De Waalwijkers eindigden destijds met liefst 26 punten voorsprong op BV Veendam. NEC staat nu 24 punten voor op FC Eindhoven, dus ook dat record kan nog worden aangescherpt.

Roda JC Kerkrade - Helmond Sport 7-0
Na de 6-0 afstraffing van vorige week tegen Sparta Rotterdam heeft Roda JC Kerkrade zich uitstekend hersteld in de Jupiler League. In het eigen Parkstad Limburg Stadion haalde de ploeg van interim-trainer Rick Plum uit door met liefst 7-0 te winnen van Helmond Sport. Namens de Limburgers waren Mitchel Paulissen (drie), Bart Biemans, Tom Van Hyfte, Danny Schreurs en Frank Demouge de doelpuntenmakers. Daarmee sloot Roda de roerige week in elk geval positief af.

Na de afgang bij Sparta werd namelijk trainer René Trost aan de kant gezet. De club beëindigde de samenwerking met de coach vanwege de dramatische resultaten van de afgelopen weken. De assistent-trainers Plum en Regillio Vrede maken het seizoen af, met als doel een rentree in de Eredivisie. Roda JC staat op dit moment derde en is al zeker van deelname aan de play-offs om promotie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.