Winnend NEC in zetel na zege van Roda JC in Eindhoven

Reacties

De terugkeer van NEC in de Eredivisie tekent zich meer en meer af. Terwijl de Nijmeegse koploper won in de Jupiler League, groeide de voorsprong door het resultaat van de strijd om de tweede plaats tussen FC Eindhoven en Roda JC.

Winnend NEC in zetel na zege van Roda JC in Eindhoven

FC Eindhoven – Roda JC Kerkrade 0-2
Roda JC Kerkrade heeft na drie nederlagen dan eindelijk het eerste succes geboekt in de Jupiler League in 2015. Het was ook direct een belangrijke zege die de hoop op directe promotie weer enig nieuw leven in heeft geblazen. Want dankzij doelpunten van Mitchell Paulissen en Bart Biemans kwam Roda JC weer op de gedeelde tweede plaats.

Die hoge klassering was in handen van FC Eindhoven, dat echter niet in staat bleek deze status voor zichzelf te houden. Na een uur keek de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong in een tijdsbestek van vier minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Door de zege achterhaalde Roda JC in punten FC Eindhoven, dat echter op basis van een beter doelsaldo de Limburgers nog voor blijft.

Fortuna Sittard – NEC 0-3
Mede dankzij het resultaat in Eindhoven heeft NEC de volgende stap kunnen zetten op weg naar de titel. De koploper van de Jupiler League heeft een marge van twaalf punten opgebouwd ten opzichte van de achtervolgers door de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard om te zetten in een overwinning.

Uitblinker Christian Santos zette NEC na ruim een half uur op het goede spoor. Op het lastig te bespelen veld in Sittard besliste Anthony Limbombe een kwartier voor het einde het duel in Nijmeegs voordeel. Alireza Jahanbakhsh gaf de uitslag daarna extra cachet.  

Jong PSV – FC Emmen 0-2
FC Emmen heeft in de tweede helft afstand genomen van Jong PSV en zich zo gehandhaafd op de vijfde plaats in de Jupiler League. Roland Bergkamp en Leandro Resida maakten het verschil in Eindhoven, waar Erik Quekel en Danny Wintjens debuteerden voor de thuisploeg.

Sparta Rotterdam – MVV Maastricht 4-1
Alex Pastoor blijft ongeslagen als trainer van Sparta Rotterdam. MVV Maastricht had via Jordy Croux nog wel een antwoord op de openingstreffer van Denis Mahmudov, maar in de tweede helft werd het Limburgse verzet gebroken door goals van weer Mahmudov en Paul Gladon. Invaller Youri Loen maakte het Rotterdamse feestje compleet. Door de zege handhaaft Sparta zich op de zesde plaats en is het kansrijk voor de derde periode.

RKC Waalwijk – FC Den Bosch 0-3
De wisseling van de wacht heeft effect gehad bij FC Den Bosch. Met René van Eck op de bank als vervanger van de ontslagen Ruud Kaiser werd de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk omgezet in een zege. Jordy Thomassen brak kort na rust de ban, voordat Alexander Mols de Bossche zege in de 77ste minuut veilig stelde. Jort van der Sande gaf het debuut van Van Eck extra kleur.

Overige uitslagen:
FC Oss – Helmond Sport 3-1
Jong FC Twente – Almere City FC 0-3
Achilles '29 – Telstar afgelast
De Graafschap – VVV-Venlo afgelast  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.