Winnend FC Utrecht maakt het zichzelf lastig tegen VVV

FC Utrecht heeft zijn veertiende overwinning van deze voetbaljaargang geboekt. In stadion De Galgenwaard begon het elftal van trainer Jan Wouters furieus aan het duel met VVV-Venlo, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong na zestien minuten.

Voorafgaand aan dit duel was FC Utrecht, samen met hekkensluiter Willem II, de minst productieve ploeg van de Eredivisie in het eerste kwartier van de wedstrijd. Slechts twee keer wisten beide teams tot scoren te komen in de openingsfase. Tegen VVV was van een slow-start echter niets te merken.

Na iets meer dan vijftien minuten stond de thuisploeg op een riante voorsprong dankzij treffers van Eduard Duplan en Leon de Kogel (foto). Het was mede aan VVV te danken dat Utrecht zo snel de marge op twee had gezet. Bij de openingstreffer reageerde de Limburgse defensie niet alert waardoor Duplan de bal binnen kon koppen.

Ook bij de treffer van De Kogel, die de voorkeur kreeg boven Jacob Mulenga, was een verdedigingsfout de inleiding. Ditmaal bood Nils Röseler met een foutieve breedtepass de Utrecht-spits een vrije doortocht naar het doel van Niki Mäenpää. De Kogel faalde niet: 2-0.

Ook na deze treffer hield Utrecht het heft in handen, maar was het enigszins tegen de verhouding in dat VVV terug kwam in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Bryan Linssen (2-1). De kleine aanvaller rondde een afgeslagen doelpoging van Robert Cullen af en bepaalde daarmee de ruststand.

Na de onderbreking een minder sprankelend duel, waarin de kansen schaars waren. Het was ook volledig aan Utrecht te danken dat VVV tot het einde mocht hopen op een punt. Namens de Limburgers was Barry Maguire het dichtst bij de gelijkmaker, maar de inzet van de voormalige speler van FC Utrecht miste kracht en de juiste richting.

Namens de Utrechters stichtten invaller Mulenga, na 72 minuten de vervanger van De Kogel, en middenvelder Jens Toornstra nog wat gevaar. Tot treffers mocht het niet leiden, waardoor het duel tussen subtopper Utrecht en degradatiekandidaat VVV bleef steken op 2-1.

FC Utrecht komt door de overwinning op gelijke hoogte met nummer vijf FC Twente, dat eerder op de avond gelijk speelde tegen NAC Breda (1-1). De ploeg van trainer Wouters heeft na 28 speelronden 48 punten. VVV blijft steken op de voorlaatste plaats in de Eredivisie met slechts 22 punten, vijf meer dan hekkensluiter Willem II.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.