Winnend Cambuur vergroot problemen De Graafschap

De zorgen voor De Graafschap en trainer Pieter Huistra worden met de week groter. De Superboeren verloren uit bij SC Cambuur met 2-0 en staan inmiddels op een tiende plaats in de Jupiler League. De achterstand op koploper MVV Maastricht bedraagt inmiddels al veertien punten.

In Leeuwarden speelden twee ploegen die wel een overwinning konden gebruiken. Voorafgaand aan het seizoen werden beide clubs nog getipt als titelkandidaten, maar allebei bungelden ze voor het treffen onderin de middenmoot. Dat was maandagavond goed zichtbaar.

Cambuur en De Graafschap speelden nerveus en werden nauwelijks gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Ofschoon de bezoekers voor de rust iets beter waren, ging de thuisploeg met een 1-0 voorsprong rusten. Topscorer Michiel Hemmen kopte vlak voor rust raak uit een hoekschop van Oebele Schokker.

Diezelfde Schokker leek tien minuten na de rust het duel al te beslissen. De vleugelspeler uit Katlijk schoot raak uit een fraai geplaatste vrije trap. Dat het vervolgens nog even spannend werd was te danken aan Yuri Rose (foto). De aanvoerder van Cambuur, en tevens oud-speler van De Graafschap, werd drie minuten later met een rode kaart van het veld gestuurd. Tegen tien man probeerde het elftal van Pieter Huistra een vuist te maken, maar Cambuur kwam niet meer in de problemen.

Dankzij de eerste overwinning sinds 5 oktober haakt Cambuur aan bij de grote subtop. De Graafschap staat tiende en heeft maar zes punten meer dan hekkensluiter Excelsior. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images (klik hier), tenzij anders vermeld.