'Winnaars vechten altijd door, verliezers gaan naar huis'

Trots maar ook verwondering overheerst in het Zweedse kamp na het sensationele gelijkspel dinsdagavond tijdens de ontmoeting met Duitsland in de strijd om WK-kwalificatie. Zweden stond na een uur spelen met 4-0 achter, maar wist in de laatste seconden door een doelpunt van Rasmus Elm de stand nog gelijk te trekken.

Voor de 31-jarige Zlatan Ibrahimovic, die al aardig wat clubs en ervaring achter zijn naam heeft staan, was dit nieuw. 'Ik heb als voetballer echt wel iets meegemaakt, maar dit spant absoluut de kroon. Na rust stonden er bij ons ineens elf andere spelers in het veld.'

De woorden van de Zweedse bondscoach Erik Hamrén (foto) waren van gelijke strekking. 'Volgens mij is zoiets nog nooit gebeurd in internationale wedstrijden. Ik heb er geen uitleg voor', blijft Hamrén in de Zweedse media een verklaring schuldig over de wederopstanding van zijn ploeg.

'Ik denk dat ik vannacht wel goed zal slapen', vertelde de bondscoach, die niet de handdoek in de ring wilde gooien bij een 3-0 achterstand. De 4-0 viel nog, maar enkele minuten daarna was het aan Zweden. ' Ik wilde dat we ons bleven verweren en het beste van onszelf zouden laten zien. Winnaars vechten altijd door, verliezers gaan naar huis.'

Ibrahimovic, Mikael Lustig, Johan Elmander en Rasmus Elm maakten de Duitse score ongedaan. Na het spektakel staat Duitsland nog altijd eerste met tien punten uit vier wedstrijden. Zweden volgt op drie punten, maar heeft met een wedstrijd minder evenveel verliespunten. Foto: VI Images