Wilmots zegt nee tegen Algerije: 'Train liever een club'

Reacties

Marc Wilmots heeft bedankt voor het aanbod van de Algerijnse bond om de nationale ploeg naar het WK 2018 in Rusland te leiden. De voormalig bondscoach van België wil liever bij een club aan de slag.

Wilmots zegt nee tegen Algerije: 'Train liever een club'

Wilmots zit zonder werkgever nadat de Belgische bond hem had ontslagen wegens het teleurstellend verlopen EK van afgelopen zomer, waar de Rode Duivels in de kwartfinale verloren van Wales. Algerije is op zijn beurt op zoek naar een nieuwe bondscoach, omdat de Serviër Milovan Rajevac zijn spullen moest pakken na slechte resultaten in de WK-kwalificatiereeks.

De Algerijnse bond sprak volgens lokale media met Wilmots over de vacature, maar de 47-jarige Belg is niet ingegaan op de interesse van het Noord-Afrikaanse land, dat spelers als Riyad Mahrez en Islam Slimani in de selectie heeft. 'Omdat ik momenteel liever een club wil trainen dan meteen weer een nationale ploeg', laat Wilmots weten aan de Belgische tv-zender RTBF.

De oud-speler van Schalke 04 werd ook in verband gebracht met VfL Wolfsburg, maar vertelde geen contact te hebben gehad met de Bundesliga-club die onlangs Dieter Hecking ontsloeg na de dramatische competitiestart. Wilmots heeft als clubcoach nog weinig ervaring. In het seizoen 2002/03 was hij interim-coach van Schalke, twee jaar later zat hij een half jaar op de bank bij Sint-Truiden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.