Wilmots moet België naar het WK 2014 in Brazilië leiden

Marc Wilmots is de nieuwe bondscoach van België. De oud-international tekent een contract tot en met het WK van 2014 in Brazilië. Wilmots was al interim-trainer van de Rode Duivels.

Wilmots moet België naar het WK 2014 in Brazilië leiden

Wilmots was sinds oktober 2009 assistent-bondscoach. Een maand geleden nam hij de taken van Georges Leekens over, die naar Club Brugge overstapte, nadat hij aanvankelijk had geweigerd om Leekens op te volgen.

'Ik heb eerst geweigerd, maar heb me daarna bedacht', liet hij toen optekenen. 'Ik doe dit uit liefde voor het vaderland en omdat ik geloof in het project van de bond. Ik ken deze spelersgroep en ik geloof heel sterk in hun kwaliteiten.'

De eerste twee (oefen)interlands onder Wilmots tegen Montenegro (2-2) en Engeland (0-1) waren weinig succesvol, maar desondanks mag de 43-jarige trainer de Belgische nationale ploeg naar het WK 2014 in Brazilië proberen te loodsen.

In de kwalificatiecyclus voor het eindtoernooi in Brazilië moet België zien af te rekenen met EK-ganger Kroatië, Macedonië, Schotland, Servië en Wales.

De laatste keer dat de Belgen op een groot toernooi actief waren was in 2002, toen Wilmots nog aanvoerder was. In de achtste finale was de latere wereldkampioen Brazilië met 2-0 te sterk. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's