Wilmots krijgt afmeldingen van Defour en Lukaku

Reacties

België moet het in de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus (28 maart) en Israël (31 maart) stellen zonder Steven Defour en Romelu Lukaku. Bovendien dreigt er nog een afmelding te komen van Christian Benteke.

Wilmots krijgt afmeldingen van Defour en Lukaku

Defour en Lukaku meldden zich maandag wel bij bondscoach Marc Wilmots, maar die kwam tot de conclusie dat hij het duo niet kan inzetten. Defour speelde weliswaar  negentig minuten mee in de bekerfinale van Anderlecht tegen Club Brugge (1-2), maar kampt nog met de naweeën van een enkelblessure. Lukaku viel zondag met hamstringklachten uit in het duel van Everton met Queens Park Rangers (2-1).

Wilmots wacht bovendien ook nog op nieuws over Benteke. De aanvaller van Aston Villa moest zaterdag tegen Swansea City (0-1) eveneens voortijdig afhaken met pijn aan een heup. Mocht ook hij zich afmelden, dan wordt een debuut voor Michy Batshuayi steeds waarschijnlijker. De 21-jarige spits van Olympique Marseille maakte onlangs bekend voor De Rode Duivels te willen uitkomen, terwijl hij ook voor DR Congo had kunnen kiezen.

Voor België komen de afmeldingen slecht uit. Door gelijke spelen tegen Bosnië-Herzegovina (1-1) en Wales (0-0) is plaatsing voor het eerste EK sinds het toernooi in 2000 in eigen land allerminst zeker. Israël is in Groep B koploper met negen punten, vóór Wales (acht), Cyprus (zes) en België (vijf), dat net als Israël wel nog een wedstrijd tegoed heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.