William Carvalho: Portugese Pirlo met power

Reacties

Het EK Onder-21 is voor beloften dé gelegenheid om zich in de kijker te spelen bij Europese topclubs. Een speler die dat tot nu toe misschien wel het meest heeft gedaan van allemaal is William Carvalho. De middenvelder van Sporting Lissabon is het predikaat talent dan ook allang ontgroeid.

William Carvalho: Portugese Pirlo met power

Dat geldt letterlijk én figuurlijk. De lange Carvalho (lengte 1,87 meter) is namelijk ook al een vaste naam in de selectie van het grote Portugal. Ook is hij steunpilaar bij Sporting, dat vanwege zijn sterke prestaties op het EK rekening houdt met een vertrek van Carvalho (23).

Daar staat dan wel een vorstelijke transfersom tegenover. Carvalho heeft namelijk nog een contract voor drie seizoenen, terwijl de belangstelling van grootmachten als Arsenal, Manchester United en Paris Saint-Germain de vraagprijs alleen maar opdrijft. Voor minder dan dertig miljoen euro zal Carvalho Portugal dan ook niet verlaten.

Als controlerende middenvelder is Carvalho extreem compleet. Spelers op die positie vallen vaak in te delen in de categorie bouwer (Andrea Pirlo, Luka Modric en Xabi Alonso) óf sloper (Nigel de Jong, Luiz Gustavo en Daniele De Rossi). Carvalho heeft een beetje van beide. Hij combineert fysieke en defensieve kwaliteiten met een bovengemiddeld inzicht en een prachtige pass.

'Hij is een enorm intelligente jongen met veel tactische kennis', liet voormalig bondscoach Paulo Bento eerder al weten. 'Daarnaast is hij aan de bal bijzonder vaardig.' Die kwaliteiten combineert Carvalho met een tomeloze inzet. 'Ik heb dit seizoen meer dan vijftig wedstrijden gespeeld, maar dat maakt me niet uit', zei hij in de aanloop naar het EK. 'Als ik er honderd zou spelen, zou ik ook niet vermoeid raken.'

Het mag duidelijk zijn. Het is niet de vraag of Carvalho deze zomer de stap naar een Europese grootmacht maakt, maar naar welke club hij gaat. De tijd zal uitwijzen of Carvalho zich in het rijtje met Luis Figo, Nani, João Moutinho en Cristiano Ronaldo – beroemde exponenten van de Sporting-academie -  weet te scharen. De potentie heeft hij zeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.