Willem II-beul Haller evenaart clubrecord

Willem II heeft zaterdag weer met een klein verschil zijn meerdere moeten erkennen in FC Utrecht. De Tilburgers mochten echter van geluk spreken dat de schade beperkt bleef (2-0).

Willem II had dit seizoen slechte herinneringen overgehouden aan Sébastien Haller, die in oktober in Tilburg de tien man van de thuisploeg met een late treffer met een kater had opgezadeld. De Tricolores werden zaterdag in De Galgenwaard opnieuw geconfronteerd met de Franse spits als beul.

Al in de tiende minuut opende Haller de score. De jeugdinternational, die scoorde op aangeven van Kevin Conboy, schreef daarmee historie. Met zijn veertigste treffer evenaarde hij Stefaan Tanghe als meest trefzekere buitenlander in Utrechtse dienst.

Ondanks een flink aantal kansen voor de thuisploeg bleef het spannend in de Galgenwaard. Onder anderen Sofyan Amrabat en Yassin Ayoub lieten na Willem II de genadeklap te geven. Willem II-doelman Kostas Lamprou werd nog op proef gesteld door Conboy, die de Griekse goalie zijn vrije trap zag keren. De Tilburgse formatie hield door de kleine marge zicht op een positief resultaat, dat op basis van het spelbeeld onlogisch was en er ook niet kwam. In blessuretijd nam Richairo Zivkovic de laatste hoop weg. De invaller knalde raak nadat de poging van andere verse kracht Nacer Barazite met een carambole via beide palen tevergeefs was geweest.

Met de overwinning verstevigde FC Utrecht de status van best of the rest in de Eredivisie. De ploeg uit de Domstad is nagenoeg zeker van een plaats in de play-offs om een Europees ticket. Met het resultaat in de Galgenwaard bewees Willem II zichzelf een slechte beurt in de strijd om een plaats in die nacompetitie, al blijft dat toetje in het zicht.