Willem II zorgt voor vervolg dramatische reeks Twente

De dramatische reeks van FC Twente heeft zaterdagavond een vervolg gekregen in het thuisduel met hekkensluiter Willem II. In de slotminuut maakte Ricardo Ippel met een fantastische pegel gelijk (1-1), waardoor Twente nog altijd zonder zege is in 2013.

Willem II zorgt voor vervolg dramatische reeks Twente

Door de belabberde reeks was de druk in Enschede vooraf het duel al naar het kookpunt gestegen. De fanatieke achterban roerde zich door tien minuten lang van de tribunes weg te blijven en zwaaide met witte zakdoekjes. Een groepsgesprek moest er afgelopen week voor zorgen dat bij FC Twente de neuzen weer allemaal dezelfde kant op zouden staan, maar in de beginfase van het duel met Willem II was daar weinig van te zien. Tot de 43ste minuut, waarin Douglas de enige Twente-treffer van de wedstrijd binnen kopte, waren alleen Leroy Fer (foto midden) en Rasmus Bengtsson gevaarlijk geweest. Beiden zagen een kopbal niet in het net verdwijnen. Bij de tweede kans van Bengtsson vond de Zweed Willem II-goalie David Meul op zijn weg, maar kon Wout Brama de aanval in leven houden met een voorzet. Via Dusan Tadic en het hoofd van Fer kwam de bal bij Douglas, die van dichtbij koppend de score opende.

Pas op slag van rust meldde Willem II zich voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Nikolay Mihaylov. De Bulgaar had een goede redding in huis na het venijnige schot van Virgil Misidjan. In de tweede helft had Twente opnieuw een flink overwicht, maar viel een tweede treffer niet meer. De hekkensluiter had daarbij over geluk niet te klagen. Philipp Haastrup werkte de bal op klungelige wijze tegen zijn eigen paal en Robbert Schilder zag een geplaatst schot op de lat belanden.

In de slotfase kreeg het doemscenario van FC Twente gestalte. Ippel ramde de bal in de korte hoek, waarna Benoit Joachim een levensgrote kans nog om zeep hield.

Door de remise is Twente in de vijf competitieduels van 2013 nog altijd zonder zege. De druk op trainer Steve McClaren neemt grote vormen aan en de afstand met de top van de Eredivisie groeit. Twente heeft evenveel punten als Ajax en Feyenoord (44) en al drie punten minder dan koploper PSV. Die drie ploegen komen nog wel allemaal in actie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen