Willem II zet slechtste uitreeks ooit in Eredivisie neer

Willem II heeft zaterdagavond een negatief record moeten bijschrijven door de 4-1 nederlaag bij VVV-Venlo. De Tilburgers bleven voor de 34ste keer op rij op vreemde bodem zonder zege.

Willem II zet slechtste uitreeks ooit in Eredivisie neer

Voorafgaand aan het degradatieduel was Willem II al 33 keer op rij zonder overwinning gebleven in uitwedstrijden. Van die optredens werden er vijf gelijkgespeeld en gingen er 28 verloren. Zaterdagavond kwam daar in Limburg een 29ste nederlaag bij.

Tot zaterdag deelde Willem II het negatieve record met FC Den Bosch, dat de allesbehalve eervolle vermelding al sinds 2000 in handen had.

De laatste uitwinst van de formatie van Jurgen Streppel (op de foto Ricardo Ippel) in Eredivisieverband dateert van 1 november 2009. Destijds werd met 0-1 gewonnen bij RKC Waalwijk.

De afgetekende nederlaag van zaterdag had niet alleen een negatief record tot gevolg. Willem II moest eveneens lijdzaam toezien hoe VVV de rode lantaarn overdroeg. Willem II vergaarde tot op heden pas zes punten en is daarmee hekkensluiter in de Eredivisie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's