Willem II zet punt achter twee beroerde reeksen

Willem II maakte afgelopen zaterdag met de 1-0 overwinning op Vitesse een einde aan twee beroerde reeksen. De hekkensluiter in de Eredivisie boekte zijn eerste zege in tien maanden en hield voor het eerst sinds bijna twee jaar weer de nul in een thuiswedstrijd.

Willem II zet punt achter twee beroerde reeksen

Willem II zette tegen Vitesse een punt achter een serie van 26 competitiewedstrijden zonder overwinning. In die reeks, de op twee na langste in de algehele historie van de Eredivisie (zie lijst onderaan dit bericht), speelden de Tilburgers vier keer gelijk en leden 22 nederlagen. <br /><br /> Dat Willem II tegen Vitesse de nul hield, mag ook bijzonder worden genoemd. De laatste keer dat de Brabanders er immers in slaagden hun doel schoon te houden in een competitiewedstrijd voor eigen publiek, dateerde al van 5 april 2009. Toen boekten ze een 2-0 zege op de gehate buurman NAC Breda.

Sinds die zege lukte het Willem II 28 keer op rij niet de tegenstander van scoren af te houden op eigen veld. In die serie wedstrijden kregen de Tricolores in totaal 61 doelpunten om de oren, een gemiddelde van 2,17 goals per duel.

Willem II had eerder dit seizoen ook op bezoek bij Vitesse al de nul gehouden. Het aantal clean sheets van de hekkensluiter staat nu op twee in dit Eredivisieseizoen. Alleen Excelsior hield nog minder vaak de nul: één keer in twintig wedstrijden. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's