Willem II wint topper van Dordrecht, monsterzege Excelsior

De strijd om het kampioenschap in de Jupiler League ligt weer helemaal open. Willem II won de topper van FC Dordrecht vrij simpel met 3-1. Excelsior liet geen spaan heel van Telstar.

Willem II - FC Dordrecht 3-1
Willem II heeft tegen FC Dordrecht zéér belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap gepakt. Na twee minuten spelen was het al raak. Vanuit een corner kwam de bal voor de voeten van Ruud Boymans, die niet twijfelde en direct uithaalde: 1-0. In het uitverkochte Koning Willem II stadion kon het Tilburgse publiek na een half uur wederom juichen: de geheel vrijstaande Bruno Andrade schoot koeltjes de 2-0 binnen. Na dat doelpunt wisselde Dordrecht-trainer Harry van den Ham liefst twee keer.

Die wissels boden De Schapenkoppen geen soelaas. In de 68ste minuut voltrok Boymans met zijn tweede treffer van de avond – en zijn 24ste van het seizoen – het vonnis. Paul Gladon zorgde in de slotminuten nog voor de eretreffer aan Dordtse zijde.

Door de winstpartij van de Tilburgers ligt de titelstrijd in de Jupiler League weer volledig open. Dordrecht gaat nog steeds aan kop met 65 punten. Willem II volgt op één punt, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld en heeft alles dus weer in eigen hand.

VVV Venlo- FC Emmen 2-1
Door goals van Oguzhan Türk en Prince Rajcomar heeft VVV de punten in eigen huis gehouden. Na een half uur had Roland Bergkamp nog voor een gelijke stand gezorgd, maar de goal van Rajcomar bleek de beslissing. Door de nipte zege is VVV derde met zeven punten minder dan Willem II.

Telstar - Excelsior 0-8
Excelsior heeft goede zaken gedaan in strijd om de vierde periodetitel. Na een helft voetballen hadden de Rotterdammers al vijf keer gescoord tegen Telstar. Adil Auassar, Lars Veldwijk, Kevin Vermeulen (twee keer) en Rick Kruys zorgden voor die treffers.

Na rust gingen De Kralingers  vrolijk verder met waar ze gebleven waren. De bal was nog geen minuut aan het rollen of Veldwijk maakte zijn tweede goal van de avond. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Excelsior nog maar eens twee keer. Invaller Lars Hutten tekende voor de zevende van de avond, terwijl Veldwijk zijn hattrick volmaakte en zijn 25ste doelpunt van het seizoen maakte.

Excelsior strijdt door de zege nog mee om de vierde periodetitel. Met dertien punten heeft de ploeg van Marinus Dijkhuizen een punt achterstand op Willem II en ligt koploper Jong Ajax twee punten voor. Beide teams speelden echter een wedstrijd minder dan De Kralingers.

FC Oss - Almere City FC 0-3
FC Oss en Almere City FC was een wedstrijd tussen twee laagvliegers in de Jupiler League. Na twintig minuten spelen stond het al 0-2 in Oss. Tot twee keer toe was het Sander Keller die scoorde. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamer op. Na een kwartier spelen in de tweede helft besliste Vincent Janssen het duel. Het bleef bij 0-3, waardoor Almere City van de achttiende naar de zestiende plaats klimt. FC Oss blijft op de negentiende plaats staan.