Willem II wint nipt en houdt Dordrecht onder zich

Willem II stevent af op het kampioenschap van de Jupiler League na een nipte overwinning op FC Emmen. FC Dordrecht blijft in het spoor door de Tilburgers na een doelpuntrijke zege bij Telstar.

Willem II - FC Emmen 3-2
In eigen huis worstelde koploper Willem II zich met pijn en moeite langs FC Emmen. Door de overwinning behouden de Tilburgers hun voorsprong van twee punten op FC Dordrecht en sluiten zij de vierde periode als winnaar af.

Aanvankelijk was Willem II niet scherp, want Tim Siekman opende na negen minuten de score voor Emmen. De Brabanders herpakten zich daarop door een goal van Jonas Heymans (foto boven) en een eigen doelpunt van Siekman, maar Kevin Goertz bracht de club uit Drenthe weer langszij. Vlak na rust kwamen de gastheren via Robbie Haemhouts weer op voorsprong en die leidende positie gaf Willem II niet meer weg.

Willem II kan maandag al kampioen worden, als het thuis wint van Telstar en Dordrecht punten laat liggen op bezoek bij FC Den Bosch. Op de laatste speeldag reist Willem II af naar Almere City en ontvangt Dordt streekgenoot Sparta Rotterdam.

Telstar - FC Dordrecht 2-5
FC Dordrecht blijft in het spoor van Willem II dankzij een doelpuntrijke overwinning op laagvlieger SC Telstar. Met nog twee duels te spelen heeft Dordrecht een achterstand van twee punten op de Tricolores.

Javier Vet (rechts) viert de 2-2. Funso Ojo is in aantocht om hem te feliciteren.

Met veel gemak kwam de Dordtse zege niet tot stand. Ilias Haddad opende in de derde minuut nog wel de score voor De Schapenkoppen, maar Telstar (dat zijn vorige thuisduel met 0-8 verloor van Excelsior) knokte zich ijzersterk terug door middel van twee doelpunten van Kevin Brands. Hij was vorige week op bezoek bij Sparta (1-2 zege) ook al tweemaal trefzeker. Deze keer waren de goals niet genoeg voor de zege van de Velsenaren. Via Javier Vet, Jeffrey Fortes en Giovanni Korte greep Dordrecht namelijk nog voor rust een 2-4 voorsprong. In de slotfase van de tweede helft bouwde Dordt die via Korte zelfs nog uit naar 2-5.